22 Ekim 2019 Salı

Bologna basketbolu tekrar zirvede

İtalya'nın basketbol şehri Bologna, 1990'lı yılların sonu ve 2000'lerin başındaki altın günlerin ardından 2010'lu yıllardaki düşüşüne, birkaç senedir son verip eski güzel günlerine dönme çabasındaydı. Bizim de yazılarımızla yakından takip ettiğimiz bu geri dönüş öncelikle Segafredo Virtus Bologna'nın tekrar Serie A'ya dönüp başarılı sonuçlar almasıyla başlarken, Virtus'un geçtiğimiz sezon kazandığı Basketball Champions League şampiyonluğu ve Pompea Fortitudo Bologna'nın geçtiğimiz yıl başarılı bir Serie A2 sezonu geçirerek Serie A'ya yükselmesi Bologna şehrinin bu sezon için ümitlerini artırdı. 

Milos Teodosic - Virtus Bologna

Tarihinde iki Euroleague şampiyonluğu bulunan Segafredo Virtus Bolonga (1998, 2001), geçtiğimiz sezon Serie A'da Play-Off'u bir galibiyetle kaçırsa da, FIBA Basketball Champions League'te şampiyonluğu elde etmişti. Bu sezona da çok iyi bir başlangıç yapan Virtus Bologna sezon başında ümit veren transferler yapmış, Milos Teodosic, Stefan Markovic, Kyle Weems, Vince Hunter gibi isimlerden oluşan iddialı bir kadro kurmuştu. Bu kadroyla Serie A'ya 5'te 5 yaparak başlayan Bologna ekibi, 7 Days Euro Cup'ta da ilk 3 maçını galibiyetle tamamladı. 


2004'te Euroleague finaline kadar yükselme başarısı gösteren Pompea Fortitudo Bologna ise 2010'lu yıllarda maddi problemlerden dolayı İtalya dördüncü ligine kadar düşmüş, fakat adeta küllerinden doğarak yavaş yavaş yükselişe geçmiş ve geçtiğimiz sezon finalde Virtus Roma'yı mağlup ederek Serie A2 şampiyonu olmuştu. Bu sezona Serie A'ya iyi bir başlangıç yapan Pompea Fortitudo Bologna Stefano Mancinelli, Pietro Aradori, Rok Stipcevic, Martin Leunen'li kadrosuyla ilk beş Serie A maçında üç galibiyet alarak Play-Off yarışında kendine yer buldu. Her ne kadar çok geniş bir kadrosu olmasa da, sakatlık problemi yaşamadığı sürece üst sıralarda yer almaya yakın bir ekip olan Pompea Fortitudo Bologna'nın da artık zirveye oynamasıyla Bologna şehri tekrar iki takımıyla İtalya hatta Avrupa basketboluna yön verir hale gelecek izlenimi vermekte. Önümüzdeki birkaç sene bu gidişatın sürdürülebilirliği hakkında daha iyi bir fikir edinmemizi sağlayacaktır. Biz de bu gelişimin yakın takipçisi olacağız.  

1 yorum:

  1. bence çok güzel ilerleme kaydettiler. Böyle de gideceğini düşünüyorum ben. Sakatlık olmadığı sürece daha iyisi olacağına inanıyorum.

    YanıtlaSil