19 Temmuz 2016 Salı

Parkede hırsız var: Yiğit Arslan

Helsinki'de devam eden FIBA U20 Ümitler Avrupa Şampiyonası'nda, A grubundaki üçüncü ve son maçında Macaristan'ı 81-64 mağlup eden Milli Takımımız, TOP16'ya grup lideri ünvanıyla ilerledi. Milli takımımız koçu Ömer Uğurata, grup liderliğini garantileyerek çıktığımız maçta tüm oyuncularına süre verip, az süre alan isimlere de kendilerini gösterme şansı verirken, bugün kısa süre almasına rağmen, başarılı performansıyla savunmadaki gayretini ve hırsını bir kez daha kanıtlayan Yiğit Arslan top çalma istatistiğinde turnuvanın zirvesine iyiden iyiye yerleşti. 


Turnuvanın ilk maçında Litvanya karşısında 6 top çalan Yiğit, ikinci maçımızda da Almanya karşısında kritik anlarda yaptığı 3 top çalma ile 13 sayı geriden gelip aldığımız galibiyette önemli rol oynamıştı. Yiğit bugün de, sadece 13 dakika sahada kalmasına rağmen hanesine 5 top çalma yazdırdı ve bu istatistikte toplam 14, maç başına da 4.7 ortalama ile şampiyonanın en çok top çalan oyuncusu unvanını elde etti. Bundan sonraki maçlarda da kendisinden benzer performansları izleyeceğimize inancımız tam olan Yiğit'in bu 3 maç boyunca sadece 2 top kaybı yapması da, bu istatistiğin ne kadar değerli olduğunu kanıtlayan bir diğer veri olarak dikkati çekiyor. Yiğit'in maç başına 17 verimlilik puanıyla bu kategoride de takımın en etkili ismi olduğunu da unutmayalım.

11 yorum:

  1. Genç oyuncularımıza süre erilmesi gerektiğini söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. İşte Yiğit sezon içinde Tofaş'ta aldığı sürelerin faydasını bu turnuvada görüyor. Şutlarını da geliştirirse çok daha iyi bir basketbolcu olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklı bir yorum. yigite şans verilmemiş olsaydı böylesine bir yetenekten mahkum kalabilirdik.

      Sil
  2. Bu şekilde devam! Savunmayı bırakmak yok!

    YanıtlaSil
  3. cok iyi bir oyuncu fakat arkadasın dediği gibi şutlarını geliştirmesi lazım

    YanıtlaSil
  4. gönlümüzü çaldın koca adam. böyle oynamaya devam et

    YanıtlaSil
  5. Yiğit Arslan bu sezon çok başarılı bir oyunculuk sergiledi. Milli takım taraftarlarını top oyunları sayesinde kazanmayı başardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nba da büyük oynar bu şekilde devam ederse. disiplinli bir çocuk seviliyor.

      Sil
  6. Şutları kötü olsada biraz daha çalışırsa büyük işler başaracağına inanıyorum.

    YanıtlaSil
  7. şutları çok kötü değil aslında oralama diyebiliriz. ama şutlarını geliştirmesi gerektiği aşikar.

    YanıtlaSil
  8. Yiğit Arslan aslında çok iyi bir oyuncu denemez. Ama son maçlarında güzel sayılar kazandırdı. Tabi kaybettiği topları sayarsak ortama bir oyuncu denebilir.

    YanıtlaSil
  9. Yiğit kardeşimin geleceği parlak bana göre

    YanıtlaSil