30 Ekim 2019 Çarşamba

Sacramento Kings galibiyete hasret kaldı

NBA'de sezona yeni coachu Luke Walton ile başlayan Sacramento Kings, ilk dört maçta henüz galibiyetle tanışamazken, sezon başı itibariyle 2005-2006 sezonundan beri süregelen Play-Off hayallerine yine yaklaşamayacak bir takım izlenimi çizdi. Son 3 sezonu Dave Joerger yönetiminde geçiren ve 326 maçta sadece 98 galibiyet alabilen Kings, Joerger ile yollarını ayırıp Luke Walton ile başladığı sezonda da henüz bekleneni verebilmiş değil. Bu noktada Luke Walton'un da son üç sezonunu geçirdiği Los Angeles Lakers'ta Play-Off göremediğini ve Lakers'ın 2013'ten beri süren Play-Off özlemini dindiremediğini hatırlatmak lazım. 

Bogdan Bogdanovic - Sacramento Kings

Genel menajer Vlade Divac'ın Lakers'taki oyunculuk zamanından da takım arkadaşı olan Walton ile birlikte sezona sırasıyla Phoenix Suns (95-124), Portland TrailBlazers (112-122), Utah Jazz (81-113) ve Denver Nuggets (94-101) mağlubiyetleriyle başlayan Sacramento Kings, bu maçların büyük bölümünde varlık gösteremezken mağlubiyetlerini de genelde farklı skorlarla alıp potasında yüksek skorlar gördü. 

De'Aaron Fox, Buddy Hield, Marvin Bagley III, Harrison Barnes, Dewayne Dedmon beşiyle sezona başlayan; fakat hemen ilk maçtan Bagley'nin sakatlığıyla sarsılan Sacramento Kings'te, muhtemelen kontratından çıkılması planlanan Bogdan Bogdanovic'in de benche çekilmesi takımın performansını olumsuz etkilemiş durumda. Bogdanovic'in kenardan geldiğinde skor tehdidinin azalması, benchten Richaun Holmes dışında bir skor üretimi olmamasını beraberinde getirirken, bir yandan da pota altında Dedmon dışında tam anlamıyla bir "Big Man" olmaması, Dedmon'un da ilk maçlar itibariyle Atlanta Hawks'taki performansının uzağında kalması Kings'in boyalı bölge etkinliğini de oldukça sınırlı kılıyor; ki muhtemelen Holmes'un ilk beşte çıkacağı maçları izlememiz yakındır. 

Özetle, sezona çok büyük olmayan beklentilerinin bile altında başlangıç yapan bir Sacramento Kings izliyoruz. Bazı basketbolseverlerin 2009'daki 17 galibiyet - 65 mağlubiyetlik sezonla bile çekişeceğini öngördüğü Sacramento Kings, Bagley'in dönüşü ile birlikte bir yükselişe geçer mi bilinmez; fakat Luke Walton'un takım kurgusu ve şu ana kadarki performans pek iç açıcı ve ümit verici gözükmüyor. Los Angeles Lakers taraftarının Walton'un ayrılışı ve Kings'e geçişi sonrası paylaştığı imalı mesajları akla getirince onlara hak vermemek elde değil. Sacramento King bu gece sahasında Charlotte Hornets'ı konuk edecek. Taraftarı önünde ilk galibiyetlerini almak için güzel bir fırsat olsa da, takımın havası bunun o kadar da kolay olmayacağını gösteriyor. 

0 comments:

Yorum Gönder