26 Ekim 2019 Cumartesi

Afyon Beşiktaş'ı Jordon Crawford ile geçti

ING Basketbol Süper Ligi'nin basketboluyla zevk veren takımlarından Meksa Yatırım Afyon Belediyespor sahasında konuk ettiği Beşiktaş Sompo Sigorta'yı 73-68 mağlup ederek beşinci maçında ikinci galibiyetini elde etti. Zevkli bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada Afyon ekibinin 1.68'lik guardı Jordon Crawford 28 sayılık performansı ve kritik anlarda aldığı inisiyatif ile galibiyetin mimarı olurken, geç kurulan bir takım olan ve sezona yeterince hazırlık yapamadan giren Afyon Belediyespor sezon başından beri sergilediği basketbolu bir kez daha sahaya yansıtıp maç sonunda galibiyetle birlikte alkışı da alan taraf oldu. 

Jordon Crawford - Meksa Yatırım Afyon Belediyespor

Meksa Yatırım Afyon Belediyespor'da Jordon Crawford özellikle karşılaşmanın ikinci yarısında takımının başlıca skor opsiyonu olurken, çoğu kritik anlarda ve zor pozisyonlarda olmak üzere 5/8 üç sayı isabetiyle 28 sayı - 7 ribaunt - 4 asist yaparak galibiyetin mimarı oldu. Corey Davis'in 10 sayıyla çift haneli skorlara ulaşan ikinci oyuncu olduğu Afyon ekibinde sezon başından beri beklenen performansın uzağında kalan Peyton Aldridge 8 sayı - 7 ribaunt - 6 asist - 2 blokluk performansıyla Beşiktaş karşısında Afyon Belediyespor'un mücadele gücünü artırırken, Gregor Horvat 8 sayı - 4 ribaunt, Talib Zanna da 7 sayı - 6 ribaunt - 3 top çalma ile karşılaşmayı tamamladı. 


Benchten gelen Türk oyunculardan Erdi Gani Gülaslan ev sahibi ekibin oyundan düştüğü anlarda takıma kattığı enerji, savunmaya kattığı canlılık ve 6 sayı - 5 ribaunt - 2 blokluk performansıyla dikkat çekerken, Burak Eşlik de özellikle ilk yarıda aldığı sürede kaydettiği 2 üçlükle (6 sayı - 3 ribaunt) Afyon ekibine değerli bir bench katkısı verdiler. 

Beşiktaş Sompo Sigorta'da ise coach Dusko Ivanovic, Jordon Crawford'u savunma amaçlı olarak ilk beşte tercih ettiği Ömer Utku Al'dan maç başındaki 7-0'lık Afyon serisi sonrası 2 dakika içinde vazgeçerken, benchten gelen Jordan Theodore 21 sayı - 8 asistlik performansıyla siyah beyazlıların en etkili ismi oldu. Shaq McKissic 14 sayı, Nemanja Durisic de 11 sayıyla Beşiktaş'ın çift hanelere ulaşan oyuncuları olurlarken, James Mc Adoo, Toddrick Gotcher, Birkan Batuk gibi isimlerden beklediği katkıları alamayan siyah beyazlılar savunmada da etkisiz kalarak sahadan  mağlup ayrıldılar. 

1 yorum:

  1. Tamer Çekici28 Ekim 2019 09:05

    Beşiktaş Dusko Ivanovici göndermedikçe böyle saçma yenilgiler alacaktır sezon boyunca. Kurulan takım olsun, oyuncu ve beş tercihleri olsun sürekli zarar veriyor Beşiktaş’a. Umarım en kısa sürede istifa haberini alırız.

    YanıtlaSil