5 Ekim 2019 Cumartesi

Bursaspor rakip tanımıyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde İstanbul'da Darüşşafaka Tekfen'in konuğu olan Frutti Extra Bursaspor rakibini 81-63 mağlup ederek ikinci haftayı da kayıpsız tamamladı. Geçtiğimiz hafta sezonun ilk maçında Tofaş karşısında dikkat çekici bir galibiyet elde eden ligin yeni takımı Bursaspor, Darüşşafaka Tekfen karşısında da ilk yarıdaki performansıyla farkı 29 sayıya kadar çıkarırken, ilk yarısını 54-26 önde tamamladığı maçı 81-63 kazanıp Basketbol Süper Lig'deki ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. 

Tahincioglu Basketbol Super Ligi Darüşşafaka - Bursaspor

Karşılaşmaya hızlı bir başlangıç yapan ve ilk çeyreği Gabriel Olaseni ve Chris Jones'tan gelen sayılarla 25-8 önde tamamlayan Bursaspor, Darüşşafaka'nın düşük şut yüzdesinin de yardımıyla oyunun kontrolünü eline geçirdi. İkinci çeyrekte Darüşşafaka hücumdaki tıkanıklığını bir miktar da olsa çözüp, Jonathan Hamilton ve Jarrod Jones'un sayılarıyla ilk beş dakika sonunda farkı 10 sayıya kadar düşürse de (25-35), İzzet & Olaseni ikilisinin aynı anda sahada bulunduğu anlarda savunma sertliğini yükselten, sonrasında da Mykal Riley ve Allerik Freeman'ın yüzdeli hücumlarıyla 19-0'lık bir seri yakalayan Bursaspor soyunma odasına 54-26'lık bir üstünlükle gitti. 

İlk yarıda Bursaspor'da Freeman ve Jones'un skorer oyunları yanında Riley ve İzzet'ten gelen bench katkısı oldukça fark yaratırken, İzzet'in üçüncü faulünü almasına rağmen 7 sayı - 5 ribaunt - 4 blokluk performansı takdiri haketti. Bursaspor asistlerde de takım olarak 16-3'lük bir üstünlük yakalarken, konuk ekibin 5/8 üç sayı isabetine rağmen, Darüşşafaka'nın 0/11'da kalması devre sonundaki farkın kilit istatistiklerinden biriydi. 

İkinci yarıya savunma sertliği ve uyumunu artırarak başlayan Darüşşafaka Tekfen, Bursaspor kısalarına yaptığı baskılı savunmayla konuk ekibin hücum düzeninden çıkmasını sağlarken, fark devrenin bitimine 4 dakika kala 20, 2 dakika kala ise 15 sayıya kadar düştü. Daçka'da bu çeyrekte tecrübeli Sinan Güler inisiyatif alıp pota altına penetrelerle Bursaspor savunmasının dengesini bozup sayılar bulurken, son 10 dakikaya girilirken Bursaspor'un 66-50'lik bir üstünlüğü vardı. 

Final periyodu karşılıklı sayılarla başlarken, iyi savunmayla Bursaspor'un hücum yüzdesini düşürmeyi başaran Darüşşafaka'nın henüz çeyreğin başından telaş moduna geçip, acele şutlara başlaması düşük yüzdeli hücumlara neden olarak farkın kapanmasının önüne geçti. Bitime 4.5 dakika kala Chris Jones'un asistleriyle gelen 5-0'lık Bursaspor serisi farkı tekrar 20 sayı seviyesine çıkarırken, kalan sürede üstünlüğünü koruyan konuk ekip sahadan 81-63 galip ayrılarak Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ndeki ikinci maçından da galibiyetle ayrılmış oldu. 

Frutti Extra Bursaspor'da Chris Jones 23 sayı - 9 asist - 7 ribaunt ile galibiyetin mimarı olurken, Allerik Freeman 18 sayı - 6 ribaunt, Gabriel Olaseni 12 sayı - 6 ribaunt, Perry Jones 10 sayı - 5 ribaunt, Mykal Riley 9 sayı - 5 ribaunt - 3 asist ve İzzet Türkyılmaz da 7 sayı - 7 ribaunt - 4 blokla galibiyette önemli roller oynadılar. Darüşşafaka Tekfen'de ise Jarrod Jones 13 sayı - 6 ribaunt ve Sinan Güler 11 sayı ile çift hanelere ulaşan iki basketbolcu oldular. 

3 yorum:

  1. BSL tarihindeki ilk iki maçlarında Tofaş ve Daçka gibi iki takıma karşı zaman zaman ciddi üstünlükler de sağlayarak kazanmaları cidden alkışlanmalı. Bench katkısı sınırlı olan takımda bugün İzzet'inki gibi ekstra katkılar oldukça önemli. Bakalım devamını getirebilecekler mi?

    YanıtlaSil
  2. Bursaspor ilk yarıda daha hevesli gibiydi. Sanki 2. yarıya biraz daha rahat başladılar gerçi toparladılar oyunu bırakmadılar ama ilk başladıkları gibi gitseydi aradaki fark daha da fazla olabilirdi.

    YanıtlaSil
  3. Tofaş’ı ilk maç gazıyla yendiler diyordum ama Darüşşafaka’ya karşı da muhteşem oynadılar. Sakatlık yaşamadıkları sürece ligin flaş takımı olacaklar gibi

    YanıtlaSil