9 Ekim 2017 Pazartesi

Basketbol Gençler Ligi'nin orantısız gücü: Yiğit Baran Sarıkaya

Basketbol Gençler Ligi'nde ilk iki haftayı galibiyetle tamamlayan TED Ankara Kolejliler'in en etkili oyuncusu hiç kuşkusuz Yiğit Baran Sakarya. Geçtiğimiz sezon takımın kadro yapısı nedeniyle genç yaşta Basketbol Süper Ligi'nde süre almaya başlayan ve daha önce de sayfamızda kendisinden bahsettiğimiz Yiğit Baran Sarıkaya, bu sezon yeni kurulan Basketbol Gençler Ligi'ndeki performansıyla yakın zamanda tekrar A takıma döneceğinin sinyallerini veriyor. 

Geçtiğimiz hafta Yeşil Giresun Belediyespor'u 129-52 yendikleri maçta 18 dakikaya 21 sayı - 16 ribaunt - 2 blok sığdıran Yiğit Baran, dün de İstanbul Büyükşehir Belediye karşısında alınan 73-67'lik galibiyette 36 dakika sahada kalarak 37 sayı - 7'si hücum 24 ribaunt - 2 top çalma ve 2 blokluk bir performans sergiledi. Bu maçta TED Ankara Kolejliler'in kaydettiği sayıların yarısından fazlasını tek başına atan 1999 doğumlu genç uzun, galibiyette önemli rol oynarken, ilk 2 haftadaki ortalamalarını 29 sayı - 20 ribaunt - 1.5 asist - 2 bloğa çıkardı. 


Yiğit Baran Sarıkaya'nın 29 sayı ortalaması yanında, bu istatistiği %75.7 saha içi isabetiyle  (25/33) elde etmesi performansına ayrı bir değer katarken, genç oyuncunun Basketbol Gençler Ligi'ndeki bu performansı Yiğit Baran'ın önümüzdeki günlerde Halk Enerji TED Ankara Kolejliler A Takımı'na tekrar geri dönüp, Türkiye Basketbol Ligi'nde boy göstereceği beklentisini de artırdı. Yiğit Baran Sarıkaya geçtiğimiz sezon Basketbol Süper Ligi'nde TED Ankara Kolejliler formasıyla 18 maça çıkmış, 14.2 dakika ortalama süre alarak 2.1 sayı - 2.8 ribaunt ortalamaları yakalamıştı. Yiğit Baran bu sezon ise TBL'de ilk hafta Beylikdüzü karşısında sadece 2 dakika sahada kalabildi; dün Bandırma Kırmızı karşısında ise kadroya alınmadı. 

12 yorum:

  1. yiğit baran sarıkaya geleceği parlak bir oyuncu bence çok iyi oynuyor kendi takımında bence

    YanıtlaSil
  2. yiğit baran sarıkaya gerçekten umut vaad eden bir oyuncu ama umarım kendini harcamaz.

    YanıtlaSil
  3. Ortalamasi gayet iyi gorunuyor. Ancak bizim sporcularkmizdakk en buyik sorun devamlilik yok. Umarim yigit baranda bu sekilde olmaz

    YanıtlaSil
  4. Yiğit Baran Sarıkaya yakın zamanda 12 dev adam arsında görebileceğimiz bir yıldız adayı

    YanıtlaSil
  5. futbol akdar olamsa da basketbolda artık ülkeizde istenen değeri almaya baslamıs gorunuyor. ancak basarıyı ne akdar arttırırsak eminim hakedilen yere basketbol gelecektir

    YanıtlaSil
  6. Yiğit Baran Sarıkaya gerçekten yetenekli oyuncu TED Ankara Kolejliler gereken değeri vermeli.

    YanıtlaSil
  7. baran bu sene bambaşka bir seviyede oynuyor. bakalım bu seviyeyi sürekli olarak devam ettirebilecek mi

    YanıtlaSil
  8. Yiğit Baran Sarıkaya bu yıl çok daha kaliteli ve kendine güveni gelmiş duruyor. İleri de iyi yerlere gelebilecek seviyede bir oyuncu.

    YanıtlaSil
  9. Basketbolla pek ilgilenmedim ama siteniz, yazış tarzınız hoşuma gitti.
    Takipteyim...

    YanıtlaSil
  10. bence yiğit baran sarıkayanın kumaşı çok iyi ve gelecek vaad eden bir basketbolcu, maç bası ortalamalarına bakılınca da bu acık bir şekilde görünüyor. tekrar a takıma yükseldiğinde de aynı performansı gösterecektir.

    YanıtlaSil
  11. Yiğit Baran Sarıkaya belli ki gelecekte de farklı başarılara imza atacak. Basketbol ayrıca ülkemizin marka değerini arttırmada da stratejik bir alan. Dilerim gelecekte de bu performans düzeyini korur.

    YanıtlaSil
  12. Yiğit Baran Sarıkaya özellikle son dönemlerde yıldızı parlayan bir oyuncu, bunu son maçlarında daha iyi anlıyoruz desek yeridir.

    YanıtlaSil