13 Ekim 2019 Pazar

Teksüt Bandırma'dan Anadolu Efes'e fark

Basketbol Süper Ligi'nde haftanın en ses getiren galibiyetini Anadolu Efes'i 84-66 mağlup eden Teksüt Bandırma elde etti. Sezonun ilk iç saha maçında Pınar Karşıyaka'ya farklı mağlup olan, sonrasında da beklenen basketbolun uzağında kalan Teksüt Bandırma eksik çıktığı maçta sahasında Anadolu Efes karşısında maçın tamamına yakınını önde götürürken, ilk yarısını 45-43 önde tamamladığı maçı ikinci yarıdaki etkili performansıyla farklı kazanarak üçüncü maçında ikinci galibiyetini elde etti. Anadolu Efes ise BSL'de bu sezonki ilk yenilgisini aldı. 

TEKSÜT Bandırma

Hafta içinde maç kadrosundan çıkarılan Berka Atar yanında, Rıdvan Öncel ve Erkan Yılmaz'ın da forma giymediği Teksüt Bandırma, Şehmus Hazer'in yıldızlaştığı maçta, James Smith'in asistleri, Ian Hummer'ın pota altındaki mücadelesi, Emanuel Terry'nin atletizmi ve Tyler Kalionski'nin dış şutlarıyla Anadolu Efes'in istediği oyunu oynamasına engel olarak çok değerli bir galibiyet elde etti. 10 kişilik bir kadroyla maça çıkan Bandırma ekibinde kenardan gelen gençler de aldıkları sürelerde takıma önemli katkılarda bulunurlarken, pota altında Alperen Şengün'ün BSL seviyesi basketbolunda sırıtmadığını görmek basketbolumuzun geleceği için güzel bir ayrıntı oldu. Anadolu Efes'te ise Bryant Dunston ve Chris Singleton dışında ayakta kalabilen isim çıkmazken, hücumdaki düzen dışı basketbol ve özellikle ikinci yarıda belirginliği artan konsantrasyon eksiği yenilgiyi getiren unsurlar oldular. 


Teksüt Bandırma'da Şehmus Hazer 19 sayı - 4 ribaunt ile en skorer oyuncu olurken, Ian Hummer 16 sayı - 9 ribaunt, Tyler Kalinoski 4/8 üç sayı isabetiyle 14 sayı - 6 ribaunt - 4 asist, Emanuel Terry 13 sayı - 9 ribaunt, James Smith 11 sayı - 7 asist ile çift hanelere ulaşan diğer isimler oldular. Benchten gelip 15 dakika süre alan Alperen Şengün de kısa sürede sahada etkili bir performans sergilerken maçı 6 sayı - 3 asistle tamamladı. Anadolu Efes'te ise Chris Singleton 25 sayı - 7 ribaunt ve Bryant Dunston 15 sayı - 10 ribaunt ile maçı tamamladılar. 

0 comments:

Yorum Gönder