6 Ekim 2019 Pazar

Pınar Karşıyaka yine farklı kazandı

Pınar Karşıyaka Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ikinci haftasında sahasında Arel Üniversitesi Büyükçekmece'yi 80-59 mağlup ederek ikinci maçını da farklı kazanmış oldu. Ligin ilk haftasında da Teksüt Bandırma karşısında 89-57'lik bir galibiyet elde eden Kaf Kaf böylece ilk iki haftada rakiplerine ortalama 26.5 fark atmış oldu. Salonu tamamen dolduran 5000 taraftarı önünde maçı baştan sona önde götüren, ilk yarıyı da 49-30 önde tamamlayan yeşil kırmızılılarda Brandon Triche 20 sayılık performansıyla en skorer isim olarak dikkat çekti. 

Tahincioglu Basketbol Super Ligi | Pınar Karşıyaka - Büyükçekmece | Jordan Morgan

Kenneth Hayes, Jeremy Saffold ve Osiris Eldridge'in yokluğunda sahaya iki yabancıyla çıkan Arel Üniversitesi Büyükçekmece karşısında maça oldukça hızlı başlayan Pınar Karşıyaka Brandon Triche'den bulduğu sayılarla farkı açmaya başlarken, Jordan Morgan ve Amath M'Baye'nin de skorer oyunlarıyla ilk çeyreği 22-14 önde tamamladı. İlk yarıda konuk ekipte Andrew Andrews'e Kerem Özkan ve Kaan Sarıarslan'ın sayılarıyla destek olmaları Büyükçekmece'nin oyundan kopmamasını sağlasa da, DJ Kennedy ve Amath M'Baye ile farkı açan Kaf Kaf, çeyrek sonunda Morgan ile bulduğu hızlı hücum sayıları sonrası soyunma odasına 49-30 önde gitti. 


Soyunma odası dönüşü Andrews'a pota altından Robert Upshaw'ın da destek vermeye başlaması farkın açılmasının önüne geçerken, Pınar Karşıyaka'da M'Baye'nin isabetli dış şutları ve DJ Kennedy'nin boş alan bulduğunda oyunu hızlandırarak bulduğu sayılar Büyükçekmece'nin farkı kapatma yönündeki direncini kırdı ve son 10 dakikaya 64-45 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle girildi. Final periyodunda da Brandon Triche'nin skorer oyunuyla farkın kapanmasına izin vermeyen Kaf Kaf sahadan 80-59 üstün ayrılarak lige 2'de 2 ile başlamış oldu. 

Pınar Karşıyaka'da Brandon Triche 20 sayı - 4 asistle en skorer oyuncu olurken, Amath M'Baye 17 sayı - 3 ribaunt, Jordan Morgan 15 sayı - 12 ribaunt, DJ Kennedy 11 sayı - 5 ribaunt - 4 asist ve Tony Taylor da 6 sayı - 6 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. Arel Üniversitesi Büyükçekmece'de ise Andrew Andrews 19 sayı - 5 ribaunt ile en skorer isim olurken, Robert Upshaw da 12 sayı - 7 ribaunt - 2 blok ile çift haneli sayılara ulaşan bir diğer oyuncu oldu. Takım istatistiklerinde ise Pınar Karşıyaka'nın 27-11'lik asist üstünlüğü dikkat çekerken, yaptığı 4 top kaybına karşı rakibini 22 top kaybına zorlaması maçın kilit istatistiklerinden biri oldu. 

2 yorum:

  1. Karşıyaka Büyükçekmece'yi eksik bulunca acımadı hiç. Ufuk Sarıca'nın da Arena'daki ilk maçı olması nedeniyle tribünlerin de full çekmesi taraftarı memnun etti. Bakalım dişli rakiplere karşı da aynı performansı sergileyebilecekler mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugünkü Boras maçında da devamlılıkları konusunda soru işaretleri oluşmadı değil. Haftasonu Bursaspor maçı iyi bir sınav olacak Karşıyaka için

      Sil