1 Ekim 2019 Salı

Avrupa'da siftahı Kaf Kaf yaptı

Pınar Karşıyaka FIBA Europe Cup ön eleme turu ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Boras Basket'i 77-70 mağlup ederek bu sezon erkek takımlarımızın Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini elde etti. İsveç'te oynanan maçı baştan sona üstün götüren Kaf Kaf, final periyodunda rakibi ciddiye almayınca fark 2 sayıya kadar inse de, 77-70'lik galibiyetle İzmir'deki rövanş öncesi gruplara kalmayı neredeyse garantiledi. İzmir'deki rövanş karşılaşması 9 Ekim'de Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak. 

FIBA Europe Cup | Pınar Karşıyaka - Brandon Triche

Karşılaşmanın ilk yarısında aynı Banvit maçında olduğu gibi pota altında Jordan Morgan'ı iyi kullanan Pınar Karşıyaka, Tony Taylor'un da skora katkısıyla devreyi 45-35 önde tamamladı. Basit hatalar yapsa da iki takım arasındaki kalite farkıyla oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Kaf Kaf rakibine fiziksel olarak da üstünlük sağlayıp sahada diri kalan taraf olurken, yer yer rakibi ciddiye almamanın bedelini maçın bir türlü kopmaması ve Boras'ın sürekli olarak maçın içinde kalmasıyla ödedi. 


Maç yayını yapan İsveçli yayıncıların da oldukça şaşırdığı şekilde rakibinin üç çeyrek boyunca oyunda kalmasına izin veren Pınar Karşıyaka'da ilk üç çeyrek Tony Taylor ve Jordan Morgan dışında skor üretiminde çeşitlilik yaratan bir isim sahneye çıkmazken, final periyodunda hücumların tamamen bireysel zorlamalara kalması ve savunmadaki isteksizlik bitime 3 dakika kala Boras Basket'in farkı 2 sayıya kadar indirmesine ve rakip oyuncuların kazanabileceklerine inanmalarına neden oldu (67-69). Ufuk Sarıca'nın molası sonrası savunmayı sertleştirip Triche ve Morgan'la sayılar bulan Kaf Kaf, rakibin de tecrübe eksiğini kullanıp kolay sayı izni vermezken, sahadan 77-70 galip ayrılarak tur için önemli avantaj elde etti. 

Pınar Karşıyaka'da Jordan Morgan 7/7 saha içi isabeti - 19 sayı - 9 ribaunt - 1 blokla en etkili isim olarak görülürken, Tony Taylor 17 sayı - 4 asist, Brandon Triche 13 sayı - 5 ribaunt, Yunus Emre Sonsırma 9 sayı - 3 asist ve Semih Erden de 9 sayı - 6 ribauntla karşılaşmayı tamamladılar. Kaf Kaf ribauntlarda fiziksel üstünlüğü sayesinde rakibine 48-36'lık bir üstünlük sağlarken, takım halinde konsantrasyon eksiği, toplam 15 top kaybı ve Amath M'Baye'nin 1/10 saha içi isabeti ve sahadaki dağınık oyunu en dikkat çekici olumsuz yanlardı. 

1 yorum:

  1. Kötü oyuna rağmen beklenen bir galibiyet. İzmir'de rahat kazanıp gruplara kalır Karşıyaka

    YanıtlaSil