19 Ekim 2019 Cumartesi

Afyon basketbolu seviyor

Basketbol Süper Ligi 2019-2020 sezonuna katılması yaz aylarının sonunda belli olan ve kısa sürede takım kurup lige katılmak durumunda kalan Meksa Yatırım Afyon Belediyespor sahadaki mücadelesi ve oynadığı basketbolla alkış toplamaya devam ediyor. Bugün de ligin iddialı takımlarından Galatasaray Doğa Sigorta karşısında sahada büyük bir mücadele veren ve bir ara 10 sayı geride düştüğü maçı kazanma noktasına geriden Afyon ekibi, aynı Türk Telekom maçında olduğu gibi maçın sonunu getiremeyince sahadan 67-68 mağlup ayrıldı; fakat mücadelesiyle bir kez daha alkışlanan taraf oldu. 

Jordon Crawford - Meksa Yatırım Afyon Belediyespor

Sezona girerken geç kurulan bir takım olması nedeniyle Sigortam.Net İTÜ ile birlikte zor günler yaşayacağı ve özellikle ilk haftalarda farklı yenilgiler alacağı öngörülen Meksa Yatırım Afyon Belediyespor sezonun ilk maçında Gaziantep Basketbol, ardından da Türk Telekom karşısında oldukça iyi bir mücadele örneği gösterip maçları başa baş götürmeyi başarırken, ilk hafta 7 ikinci hafta ise 4 sayılık yenilgiler almıştı. Ligin üçüncü haftasında Bahçeşehir Koleji deplasmanında 87-82 kazanarak galibiyetle tanışan Afyon ekibi bugün Galatasaray Doğa Sigorta karşısında son hücumu iyi değerlendiremeyerek 67-68'lik bir yenilgi aldı ve bir kez daha iyi mücadele ettiği maçta sahadan mağlup ayrılmış oldu. 

1.68'lik Jordon Crawford, Corey Davis ve Gregor Hrovat'tan kurulu 1-2-3 numara pozisyonlarında oldukça iyi bir uyum yakalayan Meksa Yatırım Afyon Belediyespor, bu üçlünün kısa savunmasında da rakip guardlara oldukça zor anlar yaşatmasıyla iyi bir savunma takımı haline gelmiş durumda. İlk üç maç sonunda maç başına 8.7 top çalmayla ligin en fazla top çalan takımı olan Afyon ekibi, Galatasaray Doğa Sigorta karşısında da tam 12 top çalarak (Hrovat 5) bu alandaki etkinliğini bir kez daha göstermiş oldu. Hücumda ise top çok fazla Crawford'un elinde kalıp, ABD'li oyun kurucu çok fazla top kullansa da, kısa boyuna rağmen yüzdeli hücumlara imza atarak takımı sürükleyen isim konumunda. Sloven forvet Hrovat ise Yugoslav basketbol ekolünü sahaya zekice yansıtarak çok yönlü basketboluyla bu takım için büyük kazanç. Skor üretmediği zaman bile, aynı bugünkü Galatasaray maçındaki 9 asisti gibi çok yönlü oyunuyla takıma bir şekilde katkı vermeyi başarıyor. 

Crawford & Hrovat & Davis üçlüsüne kenardan Erdi Gülaslan'ın savunma direncini artırarak destek olması ve pota altındaki Talib Zanna caydırıcılığı Afyon Belediye'nin ligde beklenenlerin üzerine çıkmasında önemli etken. Erdi aynı zamanda çift haneli sayı ortalamalarıyla kenardan önemli katkılar da veriyor. Tabiki maçları altı kişiyle oynamaları sürdürülebilir performansı engelleyen bir unsur. Bu anlamda 6 kişilik rotasyon dışında Burak Eşlik, Mehmet Alemdaroğlu, Sinan Sağlam gibi isimlerden gelecek bench katkısının artmasına ve sahadaki beşin 40 dakika diri kalabilmesine ihtiyaçları var. Bu noktada hali hazırda çok zor bir görev üstlenen ve şu ana kadar da bunu başarıyla devam ettiren Can Sevim'i hem tebrik etmek hem de ilerleyen dönemde takımın rotasyonu üzerinde dokunuşlar yapması gerekliliğini vurgulamakta fayda var. 

Meksa Yatırım Afyon Belediyespor'da sezon başı itibariyle en büyük hayal kırıklığı ise Peyton Aldridge'in performansı olarak görülüyor. Geçtiğimiz sezon İtalya'da Vanoli Basket formasıyla çok iyi bir sezon geçiren Aldridge'in Basketbol Süper Ligi'ne henüz alışabildiğini söylemek mümkün değil. Hem hücumda hem de savunmada beklenen seviyenin altında kalan Aldridge'in düşük performansı Erdi'nin ekstra katkılarıyla nötralize edilse de, ilerleyen haftalarda dar rotasyonla oynayan Afyon ekibinin havlu atmaması için Aldridge'ten de ciddi katkı almaları şart gibi. 

Afyon taraftarı basketbolu çok seviyor. Meksa Yatırım Afyon Belediyespor maçlarını dolu tribünler önünde oynuyor ve taraftarlarına güzel basketbol izletiyorlar. Başarı için önemli etkenlerden olan taraftar desteğini almaya devam edebilmeleri için onların da bu ilgiye birkaç galibiyetle karşılık vermeleri gerekecektir. Sezon sonuna kadar maddi sorunların uzağında kalabilirler ve dolu tribünler önünde, bench katkısını da alabilirlerse bu sezon beklenmedik sürprizler yapmaya açık bir takım. Görünmeyen tehlike ise takımı bir arada tutabilmek. Sponsordan gelen katkıyı bilmemiz mümkün değil; fakat umarız sezon sonunu çıkarabilecek finansal planlamayı yapmışlardır. Aksi takdirde Afyon taraftarına çok yazık olur. 

1 yorum:

  1. Yeni kurulmuş ve hazır olmayan bir takım olmalarına rağmen zevk veren bir basketbol izletiyorlar. Maç sonlarını iyi oynayabilseler 3 galibiyete ulaşmaları işten değildi. Yine de bu sene ligde tutunacaklardır.

    YanıtlaSil