8 Ekim 2019 Salı

Darüşşafaka Nanterre'i eli boş gönderdi

7 Days Euro Cup'taki temsilcilerimizden Darüşşafaka Tekfen sahasında konuk ettiği Nanterre 92'yi 72-65 mağlup ederek gruptaki ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Fransız rakibi karşısında maçı baştan sona önde götüren Darüşşafaka, final periyodunun başında biraz bocalamasına rağmen maçın genelindeki basketboluyla ilk haftadaki Cedevita Olimpija Ljubjana galibiyetinin tesadüf olmadığını gösterirken, düşük dış şut yüzdesine rağmen pota altındaki etkili oyunu ve iyi savunmasıyla net bir galibiyet elde etti. 

7 Days Euro Cup | Darüşşafaka Tekfen - Nanterre 92 | Jarrod Jones

Karşılaşmaya ağırlıklı olarak pota altını kullanmayı hedefleyerek başlayan Darüşşafaka Tekfen, Doron Lamb ve Jarrod Jones ile sayılar bulurken, ilk dakikalarda iyi savunmasına rağmen verdiği hücum ribauntları nedeniyle ilk 6.5 dakikada skordaki dengeyi bozamadı:13-13. Bu dakikadan itibaren iyi savunmanın yanı sıra ribaunt konsantrasyonunu da artıran Daçka, ribaunt sonrası gelen hızlı hücumlar ve Lamb'in asistleriyle (ilk çeyrek 5 asist) yakaladığı 10-0'lık seri sonrası ilk çeyreği 23-13 önde tamamladı. 


Savunmada içeriye gömülerek pota altını iyi savunan; fakat zaman zaman üç sayı çizgisi dışından risk alan Darüşşafaka, Nanterre'ye fazla sayıda boş şut imkanı verirken, iki takımın da hücum ribauntlarındaki yüksek performansı maçın seyir zevkini artırdı ve karşılıklı sayıların gelmesini sağladı. Bu çeyrekte Doğuş Özdemiroğlu'nun kedisine yapılan fauller sonrası çizgiden hatasız (6/6) oynaması Daçka'nın skor üretimini rahatlatırken, pota altını hiç kullanamayan Nanterre'in üç sayı çizgisi dışından bulduğu isabetler ve Darüşşafaka'nın son 3 dakika içinde yaptığı basit hatalar farkın açılmasının önüne geçti ve ilk 20 dakika 42-34 Darüşşafaka Tekfen lehine sonuçlandı.

Soyunma odası dönüşü Darüşşafaka Tekfen Johnathan Hamilton ve Jarrod Jones'un sayılarıyla iyi bir başlangıç yapsa da, ilerleyen dakikalarda hücumda top paylaşımının ve dolaşımının durması skor üretiminde zorluk çekmemize neden oldu. Çeyreğin ikinci yarısında daha hareketli ve dengeli hücum etmeye başlayınca boş adamı daha kolay bulmaya başlayan Daçka, Sinan ve Lamb ile sayılar bulurken, Kartal ve Doğuş'un da skor üretimine katkıda bulunmaya başlamaları son 10 dakikaya girerken 59-47'lik Darüşşafaka Tekfen üstünlüğünü beraberinde getirdi. 

Final periyoduna üst üste top kayıplarıyla başlayan ve Dallas Moore'un elinden potasında iki üç sayı isabeti bulan temsilcimiz, rakibine 0-7'lik bir seri verirken, Nanterre'de Kenny Chery'nin de skora katkıda bulunmaya başlaması bitime 5 dakika kala farkın 2 sayıya kadar inmesine neden oldu: 63-61. Daçka'da başların öne düşmeye başladığı anlarda önce Hamilton'dan gelen sayılar, ardından da Kartal'ın uzak mesafeden kaydettiği üç sayılık isabet temsilcimize hayat verirken, kalan sürede az hata yapan Darüşşafaka Tekfen sahadan 72-65 galip ayrılarak Euro Cup'a 2'de 2 ile başlamış oldu. 

Darüşşafaka Tekfen'de Jarrod Jones 16 sayı - 9 ribaunt, Johnathan Hamilton da 15 sayı - 7 ribaunt - 3 blokla çift hanelere ulaşan oyuncular olurlarken, Doron Lamb 9 sayı - 7 asist, Doğuş Özdemiroğlu 8 sayı - 2 asist ve Kartal Özmızrak da 8 sayı - 2 asistle mücadele ettiler. Darüşşafaka'nın takım olarak 3/16 üç sayı attığı (ya da atamadığı) ve tam 16 hücum ribaundu verdiği akşamda kazanmasındaki en önemli etkenler ise elde ettiği 20-12'lik asist üstünlüğü ve %69 ile 2 sayı atarken, Nanterre'i 10/39'da tutması oldu. 

1 yorum:

  1. Ribauntlardaki probleme ve final periyodunun başındaki bocalamaya rağmen ayakta kalıp önemli bbir galibiyet aldılar. 2'de 2 tur için önemli bir başlangıç

    YanıtlaSil