29 Ekim 2019 Salı

Anadolu Efes Kızılyıldız'ı farklı geçti

Turkish Airlines Euroleague'te çift maç haftasındaki ilk maçında sahasında Crvena Zvezda (Kızılyıldız)'yı konuk eden Anadolu Efes sahadan 85-70 galip ayrılarak bu sezon beşinci maçında dördüncü galibiyetini elde etti. Maçın ilk 23 dakikasında oldukça rahat oynayıp farkı 16'ya kadar açan Anadolu Efes, 5 dakikada potasında gördüğü 20-2'lik seriyle maçı tehlikeye atsa da, 3.çeyreğin sonu ve final periyodundaki reaksiyonuyla sahadan 85-70 galip ayrıldı ve Euroleague'te zirve iddiasını devam ettirdi. 

Vasilije Micic - Anadolu Efes - Crvena Zvezda

Maça iyi savunma yaparak başlayan Anadolu Efes, Kızılyıldız'ın takım olarak düşük yüzdeyle hücum etmesinin de etkisiyle ilk çeyrekte potasında sadece 9 sayı gördü. Hücumda ise Kızılyıldız savunmasını bire birde kolay geçen Anadolu Efes, her ne kadar asist üzerinden sadece 3 basket bulabilse de, bireysel yetenekleriyle sayı bulmakta zorlanmadı. Üç sayı çizgisi dışından da 4/8 üç sayı isabeti elde ederek ilk çeyreği 21-9 önde tamamladı. 

İkinci çeyreğe de Krunoslav Simon ve Vasilije Micic'in üçlükleriyle başlayan Anadolu Efes, savunmada Kızılyıldız'ın Charles Jenkins ve Billy Baron ile bulduğu sayılara engel olamayınca farkı açmayı başaramadı. Farkın bir ara tekrar 10 sayı altına inmesine rağmen, çeyreğin sonlarına doğru Doğuş Balbay ve James Anderson'ın oyunun enerji ve mücadele kısmında etkili olmamları Anadolu Efes'i tekrar ayağa kaldırırken, Anderson & Peters ikilisinin sayıları ilk 20 dakika sonunda Anadolu Efes'in 38-26 üstün olmasını sağladı. 

Soyunma odası dönüşü Bryant Dunston'ın hücumdaki etkinliğiyle kolay sayılar bulan Anadolu Efes 3 dakika içinde skoru 47-31 yaptı. Bu dakikadan sonra hücumda basit hatalar yapan, savunmada da Lorenzo Brown'u durdurmakta zorlanan temsilcimiz, bu oyuncunun sayı ve asistlerinden potasında kolay sayılar görünce 16 sayılık fark 5 dakika içinde gelen 18-2'lik Kızılyıldız serisiyle kapandı ve skora 49-49'da denge geldi. Perperoglou'nun serbest atışlarıyla skor üstünlüğünü de kaybeden Anadolu Efes,çeyreğin son 1.5 dakikasında Shane Larkin ve Vasilije Micic ile bulduğu sayılar sonrası son 10 dakikaya girerken tekrar 56-51'lik üstünlüğü elde etti. 

Final periyoduna Vasilije Micic'in uzak mesafeli üçlüğüyle başlayan Anadolu Efes, Micic ve Simon'un dış şut isabetleriyle farkı tekrar çift hanelere çıkarırken, bitime 5 dakika kala James Anderson'ın dipten üçlüğü farkı 15 sayıya kadar yükseltti: 75-60. Kalan sürede rotasyonunu da kullanma şansı bularak bu farkı koruyan Anadolu Efes sahadan 85-70 galip ayrıldı ve bu sezonki beşinci maçında dördüncü galibiyetini elde etti. 

Anadolu Efes'te Vasilije Micic 4/6 üç sayı isabeti ile 26 sayı - 5 asist ile Euroleague kariyer sayı rekorunu kırarken, Shane Larkin 13 sayı - 2 asist, Krunoslav Simon 11 sayı - 5 asist ve Bryant Dunston da 10 sayı -  5 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynadılar. Kızılyıldız'da ise Lorenzo Brown'un 18 sayı - 5 asistlik performansı mağlubiyeti önleyemedi. 

0 comments:

Yorum Gönder