6 Ekim 2019 Pazar

Galibiyet Telekom'a alkışlar Afyon'a

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde sezonun başlamasına kısa süre kala lige katılacağı belli olan ve birkaç hafta içinde oluşturulan bir takımla mücadele eden Afyon Belediyespor ilk hafta Gaziantep Basketbol karşısındaki iyi oyunundan sonra bugün de maç sonunda mağlup olan taraf olmasına rağmen, sahasında konuk ettiği Türk Telekom karşısındaki mücadelesiyle alkışlarla soyunma odasına gitti.

Tahincioglu Basketbol Super Ligi Afyon Belediyespor - Türk Telekom

Karşılaşmanın ilk yarısını 35-48 geride tamamlamasına rağmen maçı bırakmayan ve 3.çeyrekle birlikte pota altında Talib Zanna'yı iyi kullanmaya başlayan Afyon Belediyespor, Corey Davis ve benchten gelen Gregor Hrovat'ın serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla 3.5 dakika içinde 12-4'lük bir seriyle farkı 5 sayıya kadar indirdi: 47-52. 

Taraftarın desteğiyle momentumu da kendi tarafına çeviren Afyon ekibi Erdi Gülaslan'ın hem hücum hem de savunmada verdiği katkılar ve Corey Davis'in bulduğu sayılarla son 10 dakikaya girerken 61-60'lık üstünlüğü yakalarken, final periyodunda iki takım da basketbolseverlere oldukça çekişmeli anlar izlettiler. Maçın bitimine 43 saniye kala Corey Davis'in üçlüğüyle 77-76 üstünlüğü yakalayan Afyon Belediyespor 20 saniye kala Moustapha Fall'ın sayısına engel olamazken, kalan sürede iyi hücum edemeyip faul çizgisinden Telekom'un isabetli şutlarına karşılık veremeyince sahadan 78-82 mağlup ayrıldı. 

Afyon Belediyespor yeni kurulan bir takım olmasına rağmen maç boyunca oldukça mücadeleci ve göze hoş gelen bir basketbol sahaya yansıtırken, Davis & Zanna & Hrovat üçlüsüne Erdi Gülaslan'dan gelen ekstra katkılar maç içinde kalmaları açısından oldukça önemliydi. Dar rotasyona rağmen, çabuk sağlanan uyum ve sadece 5 top kaybı yapmaları Afyon ekibi için sevindirici olurken, saha içinde pota altından etkili olan Talib Zanna'nın 4/12 serbest atış isabetiyle kaçırdığı 8 serbest atış olmasa, belki de maçı kazanacak noktaya geleceklerdi. Ribauntlardaki 44-26 Türk Telekom üstünlüğü ise Afyon ekibinin önümüzdeki haftalarda dikkat etmesi gereken bir nokta olacaktır. 

Afyon Belediyespor'da Corey Davis 20 sayıyla en skorer isim olurken, Gregor Hrovat 18 sayı - 5 asist - 4 ribaunt, Talib Zanna 16 sayı - 4 ribaunt ve Erdi Gülaslan da 9 sayı - 2 ribauntla mücadele ettiler. Türk Telekom'da ise Moustapha Fall'un 16 sayı - 9 ribauntla pota altında oldukça etkili olduğu gözlenirken, Nicholas Johnson 14 sayı - 8 ribaunt - 4 asist, Ronald Hunter 14 sayı - 5 asist ve Kyle Wiltjer da 11 sayı - 8 ribaunt - 4 asistle galibiyette önemli rol oynadılar. 

2 yorum:

  1. Afyon kendisinden beklenti olmamasının avantajını iyi kullanıyor. Önce Antep sonra Telekom'a karşı sürpriz yapmaya çok yaklaştılar. Yerinde bir yabancı takviyesiyle daha çok can yakabilirler. Çok olmasa da tehlike yaratabilirler diyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse Afyon'dan bu oyunu beklemiyordu. Böyle oynarlarsa evlerinde taraftarın da desteğini arkalarına alıp dolu tribünlere karşı oynayacaklardır.

      Sil