13 Ekim 2019 Pazar

Bursaspor'a ilk mağlubiyet Kaf Kaf'tan

Basketbol Süper Ligi'nde sezonun flaş takımı Frutti Ekstra Bursaspor, ilk yenilgisini kendi sahasında Pınar Karşıyaka'dan aldı. Bursalı basketbolseverlerin yoğun ilgisi altında oynanan maçı üçüncü periyottaki kısa bir süre haricinde baştan sona önde götüren Pınar Karşıyaka, hem Türk hem de kenardan gelen oyuncularından yüksek verim aldığı karşılaşmayı 85-77 kazanarak bu sezon BSL'deki üçüncü maçını da kazanmış oldu. Frutti Ekstra Bursaspor ise Türk oyuncularından hiç katkı alamadığı maç sonunda BSL'deki ilk mağlubiyetini aldı. 

Metecan Birsen - Pınar Karşıyaka

Maça Tony Taylor'un genelde ikinci plana attığı skor üretkenliğiyle başlayan Pınar Karşıyaka, Jordan Morgan'ın pota altındaki dominant performansıyla ilk yarıda oyunun kontrolünü eline geçirdi. Kenardan gelen Nusret Yıldırım'ın da yüzdeli şutlarıyla skor üretmekte zorlanmayan Kaf Kaf, devreyi de 45-38 önde tamamladı. Soyunma odası dönüşü Brandon Triche ile sayılar bulan Pınar Karşıyaka 3.çeyreğin sonlarına doğru kısa süreliğine hücumda tıkanıp Gabriel Olaseni & Perry Jones ikilisinin sayılarına engel olmakta zorlanınca çeyreğin bitimine 1 dakika kala 57-58 geriye düşse de, Yunus Sonsırma ve Nusret Yıldırım'ın üçlükleriyle gelen bench katkısı Pınar Karşıyaka'nın final periyoduna 63-58 önde girmesini sağladı. 


Final periyoduna da Metecan Birsen ve Yunus Sonsırma'nın sayılarıyla giren Pınar Karşıyaka, bu çeyrekte Nusret & Metecan ve Kennedy'den gelen sayılarla farkı koruyarak sahadan 85-77 üstün ayrıldı ve önemli bir deplasman galibiyeti elde etti. Pınar Karşıyaka'da Jordan Morgan özellikle ilk yarıdaki performansıyla karşılaşmayı 16 sayı - 8 ribaunt ile tamamlayıp en skorer isim olurken, Tony Taylor da 14 sayı - 5 asistle karşılaşmayı tamamladı. Kaf Kaf benchi galibiyete Nusret Yıldırım'la 4/5 üçlük, 14 sayı - 5 asist, DJ Kennedy ile 11 sayı - 5 asist ve Yunus Sonsırma ile 6 sayı - 2 ribauntluk bir katkı yaparken, Metecan Birsen'in 12 sayı - 4 ribaunt - 4 top çalmalık performansı da dikkat çeken performanslardan biri oldu. 

Frutti Ekstra Bursaspor ise sezon başında yaptığı çıkışta önemli rol oynayan yabancılarından yine önemli katkılar alırken, benchten hiç katkı alamaması ve İzzet Türkyılmaz, Ender Arslan gibi isimlerin etkisi kalması ve Chris Jones'un maç başında çabuk faul problemine girmesi sonrası Pınar Karşıyaka'ya karşı koyamadı. Bursa ekibinde özellikle hücum ribauntlarında oldukça etkili olan Gabriel Olaseni 20 sayı - 7'si hücum 11 ribaunt ve 37 dakika sahada kalan Allerik Freeman da 5/10 üç sayı - 20 sayı - 6 asist ile en skorer isimler olurlarken, Chris Jones 17 sayı - 5 asist ve Perry Jones da 4/6 üç sayı isabetiyle 12 sayı ile karşılaşmayı tamamladı. Karşıyaka'nın 34 sayılık bench skor üretimine karşı Bursaspor'un sadece 8 sayıda kalması maçın kilit istatistiklerinden olurken, Kaf Kaf'ın 15 hücum ribaundu da ev sahibi ekibin direncini kıran unsurlardan biriydi. 

0 comments:

Yorum Gönder