17 Ekim 2019 Perşembe

Fenerbahçe Euroleague'te siftahı yaptı

Turkish Airlines Euroleague'e bu sezon istediği başlangıcı yapamayan Fenerbahçe Beko sahasında konuk ettiği KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 87-80 mağlup ederek 2019-2020 sezonunun ilk galibiyetini elde etti. Karşılaşmanın ilk yarısını da 39-36 önde tamamlayan Fenerbahçe Beko, Nando De Colo'nun 39 sayılık performansıyla kariyer rekoru kırdığı maçı 87-80 kazanarak bu sezon Euroleague'teki ilk zaferine seyircisi önünde imza atmış oldu. Nando De Colo aynı zamanda 41 sayılık Euroleague rekorunu kırmaya da oldukça yaklaştı.

Turkish Airlines Euroleague - Fenerbahçe Beko - Kirolbet Baskonia - Nando De Colo

Karşılaşmaya Tornike Shengelia'nın sayı ve asistleriyle başlayan Kirolbet Baskonia ilk beş dakikayı 9-8 önde geçerken, Fenerbahçe Beko'da hücumda Kostas Sloukas'ın sayı ve asistleri, savunmada da Ahmet Düverioğlu'nun blokları sarı lacivertlilerin oyunu dengede tutmasını sağladı. İlk çeyrek genelinde Fenerbahçe savunmada Shengelia ve Shields'ı durdurmakta zorluk çekip ilk 10 dakikayı 22-22 eşitlikle kapatsa da, Ahmet Düverioğlu'nun pota altındaki etkinliği, benchten gelen De Colo'nun içerden ve dışardan skora katkıda bulunması ve çeyreğin sonunda Shengelia'ya ikinci faulü aldırması temsilcimiz adına pozitif gelişmelerdi. 


İkinci çeyreğin başında iki takım da skor üretmekte zorlanınca kısır bir ilk beş dakika izledik. Fenerbahçe Beko'da Nando De Colo'nun sayılarına Baskonia Achille Polonara'nın 7 sayısı ile karşılık vererek ilk beş dakikayı 29-26 önde geçti. Obradovic molası Fenerbahçe Beko'nun üzerindeki durgunluğu atmasını sağlarken, Kalinic ve Datome'nin sayılarıyla skora dengeyi getiren sarı lacivertliler, iyi savunma, Datome'nin ribauntları ve De Colo'nun içeriye penetreleriyle gelen 7-0'lık seri sonrası devrenin bitimine 2 dakika kala 35-31'lik üstünlüğü elde etti ve ilk 20 dakikayı 39-36 önde tamamladı. 

Karşılıklı sayılarla başlayan 3.çeyreğin ilk beş dakikası 50-47 Fenerbahçe Beko üstünlüğüyle geçilirken, konuk ekipte Henry ve Shengelia'nın sayılarına karşı Jan Vesely'nin skora katkıda bulunmaya başlaması ve yavaş yavaş sakatlığını atlatmakta olduğu izlenimini vermesi Fenerbahçe için bu süre diliminin en olumlu yanıydı. Çeyreğin ikinci yarısında savunmasını da sertleştiren Fenerbahçe Beko, Baskonia'ya kolay sayı imkanı tanımazken, Nando De Colo'nun sayı ve asistleriyle skor üretiminde zorluk çekmeyerek son 10 dakikaya 63-58'lik üstünlükle girdi. De Colo ilk üç çeyrekte kaydettiği 31 sayılık performansıyla bitime henüz bir çeyrek varken kendi Euroleague kariyer rekoruna ulaşmış oldu. 

Final periyodunun ilk birkaç dakikasında hücumda istediği hareketliliği yakalayamayan ve Leo Westerman'ın beşinci faulünü almasıyla moralman da olumsuz etkilenen Fenerbahçe Beko, rakibine 0-4'lük bir seri vererek birkaç dakikalığına taraftarını korkutsa da, önce Nikola Kalinic ardından da Bobby Dixon'un dış şutlarıyla tekrar oyunun kontrolünü eline geçirdi. Maçın yıldızı De Colo'ya Sloukas ve Kalinic'ten de destek gelmeye başlamasıyla farkı çift hanelere taşıyan Fenerbahçe Beko, kalan sürede üstünlüğünü koruyarak sahadan 87-80 galip ayrıldı. 

Fenerbahçe Beko'da Nando De Colo 39 sayı - 3 ribaunt - 3 asistlik performansıyla kendi Euroleague kariyer rekorunu kırıp 41 sayılık Euroleague rekorunu da zorlarken, Jan Vesely 9 sayı - 7 ribaunt - 5 asist, Luigi Datome 2/2 üç sayı isabeti 8 sayı - 5 ribaunt,  Nikola Kalinic 7 sayı - 2 ribaunt, Bobby Dixon 7 sayı ve Kostas Sloukas da 6 sayı - 5 ribauntla galibiyete katkıda bulunan diğer oyuncular oldular. KIROLBET Baskonia'da ise Shavon Shields 17 sayı - 3 asist ve Tornike Shengelia ise 18 sayı - 4 ribaunt - 3 asistle karşılaşmayı tamamladılar. 

1 yorum:

  1. Fenerbahçe bu sezonda yüzümüzü güldürdü. Nando De Colo gibi bir kaç oyuncu daha olsa olacakları düşünemiyorum

    YanıtlaSil