27 Ekim 2019 Pazar

Galatasaray derbide Fenerbahçe'yi farklı yendi: 83-64

ING Basketbol Süper Ligi 5. haftasının merakla beklenen derbisinde kazanan taraf Galatasaray Doğa Sigorta oldu. Sinan Erdem Spor Salonu'nda Fenerbahçe Beko'yu konuk eden Galatasaray Doğa Sigorta taraftarının büyük desteği önünde sahadan 83-64'lük farklı bir galibiyetle ayrılırken beşinci hafta sonunda dördüncü galibiyetini elde etti. İlk yarısı 37-35 Fenerbahçe Beko üstünlüğüyle tamamlanan maçın özellikle final periyodundaki savunmasıyla Fenerbahçe hücumlarını durduran ve farklı bir galibiyet elde eden sarı kırmızılılar böylece rakipleriyle galibiyet sayılarını eşitlerken, ligin zirvesi 5 maçta yenilgisiz tek takım olan Pınar Karşıyaka'ya kaldı. 

Greg Whittington | Galatasaray Doga Sigorta - Fenerbahçe Beko

Karşılaşmaya taraftarının da desteğini arkasına alarak başlayan Galatasaray Doğa Sigorta ilk üç dakikada Fenerbahçe Beko'ya sadece bir basket izni verirken, Fenerbahçe'nin hem hücum hem de savunmada pota altında daha etkili olması Galatasaray'ın skor üstünlüğünü eline geçirmesine engel oldu. Pota altındaki kıran kırana mücadele Galatasaray'da Zach Auguste ve Fenerbahçe'de Jan Vesely'nin ikinci faullerini almalarına neden olurken, Kostas Sloukas & Nando De Colo ikilisi önderliğinde hücumda iyi organize olmaya başlayan Fenerbahçe Beko bu ikilinin asistleriyle gelen sayılar sonrası ilk çeyreği 21-17 önde tamamladı. 


İkinci çeyrekte karşılıklı sayılar skorun dengede gitmesini sağlarken, Galatasaray Doğa Sigorta'da Greg Whittington, Fenerbahçe Beko'da ise Melih Mahmutoğlu'nun takımları adına skoru sürüklediklerini izledik. Galatasaray'ın Ege Arar ve Can Korkmaz'dan aldığı bench katkısını, Fenerbahçe'nin Berkay, Ahmet, Datome, Dixon gibi isimlerden yeterince alamaması momentumu bir miktar Galatasaray lehine çevirirken, devre sonunda Derrick Williams'ın tepeden kaydettiği üçlük Fenerbahçe Beko'nun ilk 20 dakikayı 37-35 önde tamamlamasını sağladı. 

Soyunma odası dönüşü Galatasaray'da Whittington, Fenerbahçe'de ise De Colo'nun karşılıklı sayıları oyunun dengede kalmasını sağlarken, bu çeyrekte Fenerbahçe hücumunun set üzerinden Galatasaray savunmasına karşı oldukça zorlandığını izledik. Fenerbahçe Beko skor üretimindeki krizi Kostas Sloukas'ın bireysel gayretleriyle kaydettiği üç sayı isabetleriyle bir miktar rahatlarken, çeyreğin etkili ismi Whittington'a Zach Auguste'tan da destek gelmeye başlayınca skorda öne geçen Galatasaray Doğa Sigorta son 10 dakikaya 58-55 önde girdi. 

Final periyoduna Can Korkmaz ve Greg Whittington'ın üçlükleriyle başlayan Galatasaray Doğa Sigorta farkı 7 sayıya kadar çıkarırken Harrison ve Webster ile skor üretmeye devam eden sarı kırmızılılar bitime 6 dakika kala farkı ilk kez çift hanelere çıkardılar: 69-57. Bu çeyrekte Galatasaray'ın pota altındaki yardım savunması Fenerbahçe'yi dış şut kullanmaya zorlarken, sarı lacivertli keskin şutörlerin bu rahat şutlardan isabet bulamaması, Galatasaray'ın ise savunmanın verdiği moralle yüksek dış şut isabeti elde etmesi farkın giderek açılmasını sağladı ve Galatasaray Doğa Sigorta Fenerbahçe Beko'yu 83-64 mağlup ederek derbinin galibi oldu. 

Galatasaray Doğa Sigorta'da benchten gelerek önemli katkılar yapan Greg Whittington 20 sayı (2/2 üçlük) - 9 ribaunt - 4 asistle en etkili oyuncu olurken, Tai Webster 4/5 üç sayı isabetiyle 17 sayı - 4 asist, Aaron Harrison 14 sayı - 8 asist - 4 top çalma, Ben Moore 9 sayı - 4 ribaunt ve Can Korkmaz da 8 sayılık performanslarıyla galibiyetin kilit isimleri oldular. Yiğit Arslan da Galatasaray'ın öne geçip farkı açtığı anlarda savunmasıyla dikkat çekerken attığı bir kritik üçlük yanında aldığı 9 ribauntla takıma önemli katkı verdi. Sarı kırmızılılar Fenerbahçe'ye ribauntlarda 39-29, asistlerde 19-14, bench sayılarında 35-8, ikinci şans sayılarında ise 17-5 üstünlük sağlarlarken, 12/24 gibi yüksek bir üç sayı yüzdesi elde ettiler. Fenerbahçe Beko'da ise Nando De Colo 16 sayı - 7 ribaunt - 4 asist, Derrick Williams 14 sayı - 5 ribaunt ve Kostas Sloukas da 12 sayı - 6 asistle karşılaşmayı tamamladılar. 

0 comments:

Yorum Gönder