28 Ekim 2019 Pazartesi

Sigortam.net İTÜ'den ilk galibiyet

ING Basketbol Süper Ligi'nin yeni takımlarından Sigortam.Net İTÜ, sahasında konuk ettiği OGM Ormanspor'u 94-93 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini elde etti. Sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala İstanbul BBSK'nin ligden çekilmesiyle apar topar BSL'ye katılan ve BSL için yeterli düzeyde kadro kurmak için zaman bulamayan İTÜ, ilk dört haftadaki farklı mağlubiyetler sonrası, beşinci haftada sahasında konuk ettiği OGM Ormanspor'u bitime birkaç saniye kala Archie Goodwin'in serbest atışları sonrası mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı ve düşme potasında rahat bir nefesle alma fırsatı buldu. 

Archie Goodwin - Sigortam.Net İTÜ

Karşılaşmaya hızlı başlayan, Kevin Dilliard ve Mehmet Yağmur'dan gelen dış şut isabetleriyle ilk çeyrekten farkı açmaya başlayan Sigortam.net İTÜ ilk 10 dakikayı 29-16 önde tamamlarken, Dwight Coleby ve Archie Goodwin'in de skora katkıda bulunmaya başlamasıyla ikinci çeyreğin ortalarında farkı 17 sayıya kadar çıkardı: 40-23. (bu noktada İTÜ'nün ilk dört maç itibariyle ilk devreden bu farklarla mağlup olan taraf olduğunu hatırlatalım)


İlk yarısı 52-41 Sigortam.net İTÜ üstünlüğüyle tamamlanan maçın 3.çeyreğinde OGM Ormanspor Charlon Kloof'un sayılarıyla farkı kapatmaya başlarken, Luka Babic, Cevher Özer ve Mert Alemdar'dan gelen dış şutlar son 10 dakikaya girerken farkın 4 sayıya kadar düşmesini sağladı: 71-67. Final periyodundaki karşılıklı sayılar çekişmenin son dakikalara kadar sürmesini sağlarken, Ormanspor'un sezon başındaki en büyük kozu Elmedin Kikanovic'i hücumda bir türlü etkinleştirememesi dengenin konuk ekip lehine dönmesinin önüne geçti. Chris Warren'ın sayılarıyla bitime 1.5 dakika kala farkı 2 sayıya kadar düşüren OGM Ormanspor (91-89), bitimine 10 saniye kala yine Warren ile maçta ilk kez öne geçse de (92-93), Archie Goodwin'in 2/2 serbest atış isabetine karşı, Warren'ın son saniyede yakaladığı uygun turnikeyi kaçırması sahadan galip ayrılan tarafı 94-93'lük skorla Sigortam.net İTÜ olarak belirledi. 

Sigortam.Net İTÜ'de Archie Goodwin 23 sayı - 3 ribaunt - 3 asist - 3 top çalma ile en skorer isim olurken, Dwight Coleby 20 sayı - 10 ribaunt ile double-double yaptı. Bu iki oyuncu dışında Mehmet Yağmur 5/5 üç sayı isabetiyle 18 sayı kaydederek önemli bir bench katkısı yaparken, Kevin Dillard da 15 sayı - 7 asist - 4 ribauntla galibiyette öneli rol oynadı. OGM Ormanspor'da ise Chris Warren 19 sayı - 4 asist, Cevher Özer 17 sayı - 4 ribaunt, Charlon Kloof 16 sayı - 3 asist ve Elmedin Kikanovic de 14 sayı - 3 ribaunt - 3 asitle karşılaşmayı tamamladılar. 

0 comments:

Yorum Gönder