31 Ekim 2019 Perşembe

Anadolu Efes OAKA'dan çıkamadı

Turkish Airline Euroleague'teki altıncı maçında OAKA'da Panathinaikos'un konuğu olan Anadolu Efes, zorlu deplasmandan 70-86'lık bir yenilgiyle dönerek bu sezonki ikinci mağlubiyetini aldı. Karşılaşmanın ilk yarısını da 38-42 geride tamamlayan Anadolu Efes, üçüncü çeyreğin sonlarına doğru Larkin'in çabalarıyla öne geçmeyi başarsa da, potasında gördüğü 0-12'lik seri ve final periyodundaki etkisiz oyunu sonrası sahadan mağlup ayrılarak zirve yarışında önemli bir darbe aldı. 

Turkish Airlines Euroleague | Panathinaikos - Anadolu Efes | Chris Singleton

Karşılaşmaya Vasilije Micic'in top kayıplarıyla başlayan Anadolu Efes, Panathinaikos'un önce Deshaun Thomas ardından da Jimmer Fredette ile bulduğu sayılara engel olamayınca ilk beş dakika 14-6 Panathinaikos üstünlüğüyle geçildi. Panathinaikos'un topu mümkün olduğunca pota altından kullanmak istemesi ve Efes kısalarının çabuk geçilmeleri ev sahibi ekibin kolay sayılara gitmesiyle sonuç verirken, çeyreğin ikinci yarısında oyuna giren Krunoslav Simon'un sayıları temsilcimizin oyunda kalmasını sağladı ve ilk 10 dakika 24-19 Panathinaikos üstünlüğüyle sonuçlandı.


İlk çeyreğin formsuz ismi Micic'in ikinci çeyrek başı itibariyle oyuna ağırlığını koymaya başlaması Anadolu Efes'in Panathinaikos'un yakaladığı ivmeyi durdurmasını sağlarken, Panathinaikos'un da hücum yüzdelerinin düşmeye başladığını gördük. Pota altına penetreler ya da boyalı bölgeden skor opsiyonlarını denediğinde etkili olabilen Anadolu Efes'in çeyreğin ortalarında fazlasıyla dış şuta dayalı bir oyuna yönelmeye başlaması skoru dengelemesinin önüne geçerken, Simon ve Larkin'in devre sonuna doğru "aklın yolu bir" diyerek, penetrelerle pota altını zorlayıp rakip savunmayı delerek kaydettiği turnikeler ilk 20 dakika sonunda farkı 4 sayıya indirmemizi sağladı: 38-42.

İlk devreyi 1/12 üç sayı isabetiyle tamamlayan Anadolu Efes soyunma odası dönüşü Shane Larkin'den gelen üçlükle çeyreğe moralli başlarken, üç faulle kenarda olan Bryant Dunston'ın yokluğunda boyalı bölgeden potamızda sayılar gördük. Singleton'un üçlüğü ve savunma kaynaklı hızlı hücumda kendisine yapılan sportmenlik dışı faul Anadolu Efes'in 3.5 dakika içinde skoru 46-46 ile dengelemesini sağlarken, Shane Larkin'in elinin sıcak olduğu bu dakikalarda bulduğu sayılar skor üstünlüğünü lacivert beyazlılara getirdi: 54-51.Fakat Shane Larkin'in kenarda olduğu birkaç dakikalık süre zarfında hücumda düzenden çıkan Anadolu Efes sayı üretmekte zorlanırken, potasında Rice, Papapetrou ve Papagiannis'ten 0-12'lik bir seri görünce son 10 dakikaya 54-63 geride girdi. 

Final periyoduna da istediği başlangıcı yapamayan Anadolu Efes hücumda düzen dışı hücumlara devam edip sürekli olarak dış atışlarda ısrar ederken, Shane Larkin dışında skora katkıda bulunan isim bulmakta zorlandı. Savunmamızın gayretinin arttığı anlarda da günün formsuz ismi Vasilije Micic'in bir türlü devreye girememesi farkın kapanmasının önüne geçerken, Ergin Ataman'ın son çare olarak Pleiss, Singleton, Dunston üçlüsünü aynı anda sahada tutma kumarının da tutmaması sonrası Panathinaikos sahadan 86-70 galip ayrıldı ve Euroleague'teki üçüncü galibiyetini elde etti. 

Anadolu Efes'te Shane Larkin 4/6 üç sayı isabeti, 28 sayı - 3 ribaunt - 3 asistle ayakta kalan isim olurken, Chris Singleton 13 sayı - 11 ribauntla double double yaptı. Krunoslav Simon'un 11 sayı - 6 ribauntla çift haneli sayılara ulaşan diğer oyuncu olduğu Anadolu Efes'te karşılaşmayı 6 sayı - 7 top kaybıyla tamamlayan Vasilije Micic'in bir türlü maçın içine girememesi mağlubiyetin önemli nedenlerinden biri oldu. Panathinaikos'ta ise Tyrese Rice 3/4 üç sayı isabetiyle 18 sayı - 3 asist, Ioannis Papapetrou 2/2 üç sayı isabetiyle 14 sayı - 3 ribaunt, Jimmer Fredette 11 sayı - 4 ribaunt ve Nick Calathes de 11 sayı - 10 asistle galibiyette önemli roller oynadılar. 

0 comments:

Yorum Gönder