26 Ekim 2019 Cumartesi

Pınar Karşıyaka 5'te 5 yaptı

ING Basketbol Süper Ligi 5. haftasında Gaziantep'te Gaziantep Basketbol'un konuğu olan Pınar Karşıyaka sahadan 83-67 galip ayrılarak namağlup liderliğini sürdürdü. İlk yarısı 40-36 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle tamamlanan maçın 3.çeyreği ortalarından itibaren oyunun üstünlüğünü eline geçiren ve kadro genişliğini avantaja çeviren Kaf Kaf DJ Kennedy ve Jordan Morgan'ın etkili oyunlarıyla deplasmanda kazandı ve 5 maçta 5 galibiyetle zirvedeki yerini korudu. 

ING Basketbol Süper Ligi - Gaziantep Basketbol - Pınar Karşıyaka

Tony Taylor'un yokluğunda çıktığı maça Metecan Birsen'in sayılarıyla etkili başlayan ve 5 dakika içinde 11-2'lik üstünlüğü yakalayan Pınar Karşıyaka, Sarunas Vasiliauskas ve Stevan Jelovac'ın dış şutlarına engel olamayınca ev sahibi Gaziantep Basketbol 2.5 çeyrek boyunca oyunu dengede tutmayı başardı. Bu dönemde Hagins & Metehan ikilisinin faul problemini Semih Erden'in pota altındaki etkinliğiyle avantaja çeviren Pınar Karşıyaka ev sahibi ekibe pota altı sayılarıyla cevap verirken, 3.çeyreğin ilk 5 dakikası 46-46 eşitlikle geçildi. 


3. çeyreğin ikinci yarısı itibariyle savunmada potasını daha etkili korumaya başlayan Pınar Karşıyaka Yunus Emre Sonsırma, Metecan Birsen ve DJ Kennedy'nin 3 sayı isabetleriyle farkı açmaya başlarken son 10 dakikaya da 59-54 önde girdi. Final periyoduna da Triche, Metecan ve Morgan'ın sayılarıyla başlayıp ilk 3 dakikayı 68-58 önde geçen Pınar Karşıyaka 3 dakika içinde pota altını domine etmeye başlayan Jordan Morgan ve DJ Kennedy'den gelen 9-0'lık seriyle farkı 19 sayıya kadar çıkarırken, karşılaşmayı da 83-67 kazanıp ligde 5 maç sonunda namağlup liderliğini sürdürdü. 

Pınar Karşıyaka'da DJ Kennedy 19 sayı - 8 ribaunt - 7 asistle takımının en etkili ismi olurken, Jordan Morgan 15 sayı - 12 ribaunt - 3 blokla double-double yaparak karşılaşmayı tamamladı. Kaf Kaf'ta bu iki isim yanında Metecan Birsen 14 sayı - 5 ribaunt, Semih Erden 12 sayı - 8 ribaunt  ve Brandon Triche de 9 sayı - 7 asistle galibiyette önemli rol oynadılar. Gaziantep Basketbol'da ise Sarunas Vasiliauskas'ın 20 sayı - 4 asist ve Stevan Jelovac'ın 14 sayı - 4 ribauntluk performansları yenilgiyi önleyemedi. Pınar Karşıyaka takım olarak da ribauntlarda 44-24, asistlerde sie 21-15'lik bir üstünlük elde etti. 

0 comments:

Yorum Gönder