30 Ekim 2019 Çarşamba

Tofaş'tan Krasnodar'da müthiş final

7 Days Euro Cup beşinci grup maçında Krasnodar'da Lokomotiv Kuban'ın konuğu olan Tofaş, son 10 dakika 5 saniyesine 14 sayı geride girdiği maçın final periyodundaki müthiş geri dönüşü ve Tarık Phillip'in buzzer-beater üçlüğüyle sahadan 72-69 galip ayrıldı ve 5. maçında 3. galibiyetini elde etti. Tofaş'ın muhteşem bir geri dönüşle kazandığı maçta Muhsin Yaşar, Berkan Durmaz ve Berk Uğurlu'nun yaptığı önemli katkılar ise Türk basketbolu açısından en sevindirici nokta oldu.

7 Days Euro Cup | Lokomotiv Kuban - Tofas | Muhsin Yasar

Özellikle iki ve üçüncü çeyreklerde oyunun üstünlüğünü ev sahibi ekibe kaptıran ve üçüncü çeyreğin son hücumuna 43-57 geride giren Tofaş, Sammy Mejia'nın son saniye üçlüğüyle son 10 dakikaya 46-57'lik dezavantajla girdi. Final periyodunun başında Tarık Phillip ve Matt Lojeski'nin sayılarıyla farkı kapatan Tofaş, 12-0'lık bir seriyle farkı 2 sayıya kadar düşürürken (55-57), bitime 7 dakika kala oyuna tekrar ortak oldu. 


Final periyodunda Devin Williams'ın faul problemi nedeniyle kritik anlarda normalden bir miktar fazla süre alan Muhsin Yaşar ve takıma verdiği enerjinin ödülünü Orhun Ene'den aldığı sürelerle alan Berkan Durmaz, Tofaş'ın geri dönüşünde önemli rol oynarlarken, son dakika içinde kaçan serbest atışlara rağmen 69-69'luk eşitlikle girilen maçın son 10 saniyesinde hücum hakkını elde eden Tofaş, Tarık Phillip'in buzzer-beater üçlüğüyle sahadan 72-69 galip ayrıldı ve çok değerli bir deplasman galibiyeti elde etti. 

Tofaş'ta maçı kazandıran üçlüğün sahibi Tarik Phillip 15 sayı - 3 asistle en skorer isim olurken, Matt Lojeski 14 sayı - 6 ribaunt - 5 asist, Muhsin Yaşar 11 sayı - 6 ribaunt, Berk Uğurlu 10 sayı - 2 asist, Devin Williams 8 sayı - 12 ribaunt, Berkan Durmaz 8 sayı - 6 ribaunt ve Sammy Mejia da 6 sayı - 3 asist - 5 top çalmayla galibiyette önemli rol oynadılar. 

0 comments:

Yorum Gönder