4 Ekim 2019 Cuma

Fenerbahçe Euroleague'e yenilgiyle başladı

Turkish Airlines Euroleague'te 2019/2020 sezonunun ilk maçında deplasmanda Real Madrid'in konuğu olan Fenerbahçe Beko ilk yarısını 42-43 geride kapattığı maçı 77-81 kaybetti ve sezona mağlubiyetle başladı. Geçen sezonu Final-Four üçüncülük maçında yine Real Madrid'e karşı oynayarak tamamlayan temsilcimiz, ilk çeyrekte 15 sayı geri düşmesine rağmen savunmasıyla maça tekrar ortak olsa da, son 3 dakikasına eşitlikle girilen maçın kritik anlarındaki basit hatalar sonrası sahadan 77-81 mağlup ayrılarak Real Madrid'ten geçen sezonun kapanış maçının rövanşını alamamış oldu. 

Turkish Airlines Euroleague - Real Madrid - Fenerbahce Beko

Karşılaşmaya takımın direksiyonunu Leo Westerman & Nando De Colo ikilisine bırakarak başlayan Fenerbahçe Beko, ilk beş dakikada bu ikiliden istediği performansı alamayınca hücumda oldukça zorlandı. Pota altında da önce Ahmet Düverioğlu ardından da Vladimir Stimac'ın oldukça etkisiz kalması Fenerbahçe'nin savunma direncini oldukça düşürürken, Jeffrey Taylor'dan gelen ekstra sayılara engel olamamamız (ilk çeyrekte 12 sayı) Real Madrid'in kısa sürede farkı çift hanelere çıkarmasına neden oldu. 6.5 dakika içinde 19-4'lük üstünlüğü sağlayan Real Madrid, çeyrek sonunda Stimac ve De Colo'nun sayılarıyla hayat bulan Fenerbahçe Beko karşısında ilk 10 dakikayı 30-21 önde tamamladı. 


İkinci çeyreğe savunmada daha gayretli başlayan Fenerbahe Beko hücumda ilk çeyrekteki top kayıplarına devam edince (13 dakikada 9 top kaybı) Real Madrid'in savunma kaynaklı sayılarına engel olamadı. Çeyreğin ilerleyen dakikalarında savunmasından ödün vermeyen temsilcimiz, Facundo Campazzo'nun benchte olduğu dönemde Real Madrid'in hücum akıcılığının düşmesini de iyi değerlendirirken, ilk çeyreğin sonlarından itibaren Fenerbahçe'nin sayı yükünü çeken De Colo'nun sayılarına Derrick Williams'tan da destek gelmeye başlamasıyla ilk yedi dakika sonunda farkı 1 sayıya kadar düşürdü: 39-38. Kötü başladığı ve bir ara 15 sayı geriye düştüğü maçı, De Colo & Williams ikilisinin bireysel performansları ve ikinci çeyrekteki savunmasıyla tekrar dengeleyen Fenerbahçe Beko soyunma odasına da 42-43 ile sadece bir sayı geride gitti.

Soyunma odasından Dixon - Melih - De Colo üçlüsünün aynı anda sahada yer aldığı kısa bir beşle başlayan Fenerbahçe Beko Melih Mahmutoğlu'nun orta mesafe üçlüğüyle maçta ilk kez öne geçse de, Real Madrid'in aynı maçın başındaki gibi topu iyi çevirip Fernandez ve Randolph ile bulduğu dış şutlar sonrası fark 5 dakika içinde 10 sayıya kadar yükseldi: 54-44. Yedi dakika boyunca sadece 3 sayı bulabilen Fenerbahçe Beko Melih Mahmutoğlu'nun üçlüğüyle nefes alırken, bir türlü istediği hücum ritmini yakalayamadığı çeyreği De Colo'nun buzzerbeaterıyla 55-64 geride tamamladı. Fenerbahçe'de Obradovic'in işlerin iyi gitmediği dakikalarda dahi Luigi Datome'yi kenarda tutmaktaki ısrarı ise oldukça dikkat çekiciydi. 

Final periyodunda da kısa beş ısrarını sürdüren Obradovic, hücumda Kalinic'in eşleşme avantajını kullanmaya ağırlık verince Sırp oyuncunun sayıları bitime beş dakika kala farkı 5 sayıya kadar düşürdü: 73-68. Yine Campazzo'nun benchte olduğu dakikaları iyi değerlendiren ve Real Madrid'in hücum ritmini tamamen bozan temsilcimiz Williams'ın üçlüğü ve maç boyunca saha içi isabeti bulunmayan Sloukas'ın ilk isabetiyle son 3.5 dakikaya girerken skoru tekrar dengeye getirdi: 73-73. Kalinic'in beşinci faulü sonrası Obradovic'in Datome'ye yönelmemesi ile Fenerbahçe'nin sahadaki beşi iyice kısalırken (Dixon - Melih - Sloukas - De Colo - Williams), kısa beşin savunmada yeterli direnci sağlayamaması Real Madrid'e 81-77'lik galibiyeti getirdi. 

Fenerbahçe Beko'da Nando De Colo 7 top kaybına rağmen, 22 sayı - 5 ribauntluk performansı ve takımın geri dönüşündeki rolüyle en etkili isim olarak dikkat çekerken, 40 dakikanın tamamında sahada kalan Derrick Williams 19 sayı - 10 ribaunt ile double-double yaptı. Bu ikili dışında Nikola Kalinic 13 sayı - 3 ribaunt, Melih Mahmutoğlu 8 sayı - 2 top çalma ve Kostas Sloukas da 5 sayı - 5 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. Real Madrid'te ise Jeffrey Taylor 3/4 üç sayı - 19 sayı ile en skorer isim olurken, Anthony Randolph 15 sayı - 5 ribaunt ve Facundo Campazzo da 14 sayı - 8 asist - 4 ribaunt - 2 top çalma ile galibiyetin mimarları oldular. Real Madrid'in en dikkat çekici istatistiği ise asistlerde Fenerbahçe Beko'ya sağladığı 23-12'lik üstünlük oldu. 

2 yorum:

  1. Son Fenerbahçe maçı yazısı için, “Fenerbahçe sakatlıklar nedeniyle sezona istediği gibi başlayamadı belki ama bu halde bile Real Madrid karşısında galibiyeti kılpayı kaçırdılar. Vesely döndüğünde yine zirveyi zorlayacaklardır.”

    YanıtlaSil
  2. Campazzo oyundayken 72-50 Real üstünlüğü, Campazzo benchteyken 27-9 Fenerbahçe üstünlüğü. Maçın özeti aslında buydu. Laso Lapprovittola'ya şans tanımak istedi ama sıkıştığı noktada oyuna Campazzo'yu sokarak maçı aldı.

    YanıtlaSil