20 Ekim 2019 Pazar

Tofaş ve Karşıyaka savunulamıyorlar

Basketbol Süper Ligi'nde ilk dört maçlarını geride bırakan Tofaş ve Pınar Karşıyaka hücum performanslarıyla dikkat çekiyorlar. 4 maçta rakip potalara 361 sayı bırakan Tofaş maç başına 90.3'lük bir sayı ortalaması elde ederken, Pınar Karşıyaka ise toplam 359 sayı kaydedip maç başına 89.8'lik bir ortalama yakaladı. Pınar Karşıyaka 4 maçta 4 galibiyetle ligin zirvesinde yer alırken, Tofaş da 3 galibiyet 1 mağlubiyetle iddiasını göstermiş oldu. Her ne kadar hücum performansında ligin zayıf ekibi Sigortam.Net İTÜ karşısında yüksek skorlu maçlar çıkarmalarının etkisi yüksek olsa da, iki takım da ilk haftalardan yüksek hücum tehditleriyle dikkat çektiler. 

DJ Kennedy - Pınar Karşıyaka - SigortamNET ITU

Ligin ilk dört haftasında nispeten zayıf takımlarla karşılaşan Pınar Karşıyaka, ilk hafta Teksüt Bandırma'yı 89-57, ikinci hafta da Büyükçekmece Basketbol'u 80-59 mağlup ederken, geçtiğimiz hafta da deplasmanda ligin flaş takımı Frutti Extra Bursaspor'u 85-77 yenmişti. Bu hafta da ligin yeni takımlarından Sigortam.Net İTÜ'yü 105-67 mağlup eden Kaf Kaf böylece namağlup liderliğini sürdürdü. Maç başına 89.8 sayı ortalaması yakalayan Pınar Karşıyaka aynı zamanda potasında gördüğü toplam 260 ve maç başına 65 sayı ortalamasıyla da Fenerbahçe Beko'dan sonra ligin en iyi savunmasına sahip takım olarak dikkati çekiyor. Bu durum bugün Fenerbahçe Beko'nun 69 sayı altında yiyip yemeyeceğine göre değişecektir. Hücum basketbolunu seven bir coach olan Ufuk Sarıca'nın yönettiği Pınar Karşıyaka'da Jordan Morgan maç başına 15.7, Brandon Triche ise 14.3 sayı ortalamasıyla takımın skor yükünü çeken isimler arasında başta geliyorlar. 


Tofaş ise Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında Bursaspor'a 76-80 yenildikten sonra Sigortam.Net İTÜ'yü 123-80, Gaziantep Basketbol'u 81-69 ve bu hafta da Türk Telekom'u 81-72 mağlup etti. Özellikle Devin Williams'ın pota altındaki etkili performansıyla dikkat çeken Tofaş'ta Williams 22.5 sayı ortalamasıyla takımın liderliğini yaparken, Barış Ermiş 11, Matt Lojeski 10.5, Berkan Durmaz 9.8 ve Muhsin Yaşar da 8.8 sayı ortalamalarıyla takımın başarısında rol oynamaktalar. Türk oyuncuların da katkılarıyla iyi bir takım havası yakalayan Tofaş, sezon başındaki Bursaspor sürprizine rağmen, Orhun Ene yönetiminde üst sıralar için iddialı takımlardan biri olmaya devam edecek gibi gözüküyor. 

2 yorum:

  1. Tofaş eksiklerine rağmen lige iyi bir başlangıç yaptı. Mejia ve Berk’in de katılmasıyla birlikte performansları yükseldi. Bu sene yine zirvenin adaylarından biri haline geldiler

    YanıtlaSil
  2. Tofaş’ta Türk oyuncuların katkısı ve Orhun hocanın takım yapısını bu şekilde biçimlendirmesi çok değerli. Destekçisiyiz

    YanıtlaSil