13 Şubat 2017 Pazartesi

Duymayan kalmasın! Tolga Geçim geri döndü

Uzun zamandır Banvit maçlarında, özellikle maçın belirleyici dakikalarında Banvit adına Jordan Theodore ya da Gediminas Orelik dışında inisiyatif alan, oyunu yönlendiren başka bir isim izlemiş miydiniz? Zaman zaman Chappell ya da Kulig'in birkaç kritik sayısını izlemiştik; fakat bu akşam Tolga Geçim'in ikinci yarıdaki oyunu gibi mücadele eden, savunma yapan, top dağıtan ve yüzdeli hücum eden bir performans görmemiştik. Bandırma'da Kara Ali Acar Spor Salonu'nda Galatasaray Odeabank'ı konuk eden ve ikinci yarıdaki performansıyla sahadan 79-64 galip ayrılan Banvit'te en skorer isim olmasa da, Banvit'in maçın momentumunu eline geçirdiği dakikaların öne çıkan ismi olan Tolga Geçim'in bu performansı biz basketbolseverleri sevindirdi; hatta daha da ötesi genç yıldız adayımızın sezon başındaki sakatlığın etkilerini artık tamamen üzerinden attığını kanıtlamış oldu.  


45-40 önde tamamladıkları ve Tolga Geçim'in 5 sayı - 4 asist kaydettiği ilk yarı sonrasında üçüncü çeyreğe durgun başlayan Banvit, ilk 5 dakikada Galatasaray'a verdiği 0-12'lik seriyle 45-52 geriye düştü. Soyunma odasından dönüşteki bu kötü performans sonrası Edo Muric yerine oyuna giren Tolga, Furkan ile birlikte takımın direncini artırırken, önce Furkan Korkmaz'dan gelen 2 asist ve 1 üçlükle skoru dengeye getiren Banvit'i, muhteşem bir coast to coast oyun sonrası yaptığı smaç ile çeyreğin bitimine iki dakika kala 54-52 öne geçirdi. Hem çeyreğin sonunda hem de final periyodunun ilk dakikalarında Theodore ile birlikte Banvit'i yönlendiren iki isimden biri olan Tolga, gerek asist ve sayılarıyla skora olan katkısı gerekse ribauntlardaki etkinliğiyle Banvit'in 34-5'lik serisinde önemli rol aldı. 

Karşılaşmayı 79-64 kazanan Banvit'te Tolga Geçim oyunda kaldığı 24 dakikada 12 sayı - 8 ribaunt - 6 asistle tamamlarken, sadece rol oyuncusu olarak değil, bu kez takımı sürükleyen isim olarak da dikkatleri üzerine çekti. Galibiyette rol oynayan diğer isimlerden Jordan Theodore 19 sayı - 5 asist, Gediminas Orelik 5/5 üçlük isabetiyle 19 sayı - 4 ribaunt, Damian Kulig 13 sayı ve Furkan Korkmaz da 8 sayı - 4 ribaunt - 2 asistle karşılaşmayı tamamladılar. Banvit bu galibiyetle 18 maçta 13 galibiyete ulaşırken, Galatasaray Odeabank yedinci yenilgisini aldı. 

7 yorum:

  1. Böyle çok yönlü gençler geleceğimiz için çok değerli

    YanıtlaSil
  2. takip ettiğim bir basketçi tolga geri dönmesi gayet güzel olmuş başarılar dilerim tolgaya

    YanıtlaSil
  3. tolga alanında çok iyi bir oyuncu ve geri dönmesi bizleri mutlu etti

    YanıtlaSil
  4. tolga iyi oynadı o dönem şimdi biraz daha söndü gibi ama yinde iyi bir oyuncudur.

    YanıtlaSil
  5. Eski performansını maalesef sergileyemiyor. Umarım bu yıl çok daha iyi bir oyun çıkarır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gece hayatına dadandı ondan böyle oldu şeklinde haberler var gerçek mi değil mi bilmem ama eskisi gibi oynamıyor artık

      Sil
  6. umarım her şey yoluna girer eski performansını yakalar

    YanıtlaSil