31 Ekim 2019 Perşembe

Son sözü Galatasaray söyledi

7 Days Euro Cup'ta beşinci grup maçında Polonya deplasmanında Asseco Arka Gdynia'nın konuğu olan Galatasaray Doğa Sigorta, geriden gelip başarılı bir final periyodu performansıyla sahadan 83-78 galip ayrıldı ve beşinci maçında dördüncü galibiyetini aldı. Maçın üçüncü periyodunda rakibine 23-0'lık bir seri vererek son 10 dakikaya 7 sayı geride giren Galatasaray, final periyodunda yakaladığı 13-0'lık karşı seriyle üstünlüğü tekrar ele geçirdi ve 83-78'lik skorla deplasmandan değerli bir galibiyet elde etti. 

7 Days Euro Cup | Asseco Arka Gydnia - Galatasaray Doga Sigorta | Tai Webster

Karşılaşmanın ilk 25 dakikası boyunca oyunun tek hakimi olan ve özellikle pota altında Zach Auguste'un etkinliğiyle skor üstünlüğünü elinde bulunduran Galatasaray Doğa Sigorta, ilk devresini 41-28 önde tamamladığı maçın ilk 25 dakikasını da 49-36 önde geçti. Bu dakikadan itibaren hücumda adeta kontağı kapatan, savunmada da rakibin Hammonds ve Bostic ile gelen dış şutlarına engel olamayan temsilcimiz, 5 dakika boyunca skor üretemeden Arka Gdynia'ya 23-0'lık bir seri izni verirken, Tai Webster'ın çeyrek sonundaki üçlüğü sonrası son 10 dakikaya 52-59 geride girdi. 


Final perioduna Greg Whittington ve Tai Webster'ın sayılarıyla başlayan ve bu kez de 13-0 ile ev sahibi ekibin 3. çeyrekteki serisine karşılık veren Cimbom 2.5 dakika içinde tekrar skorda öne geçerken (62-59), savunmada da daha dirençli gözüktü. Bu çeyrekte Aaron Harrison ve Greg Whittington ikilisi Galatasaray hücumlarını sürüklerlerken, son dakika içinde  Lazeric Jones'un aldığı inisiyatifle bulduğu sayılar karşılaşmanın sonucunu 80-76 Galatasaray Doğa Sigorta lehine belirledi. 

Grubundaki beşinci maçında dördüncü galibiyetini elde eden Galatasaray Doğa Sigorta'da Zach Auguste 16 sayı - 5 ribauntla en skorer oyuncu olurken, Tai Webster 3/3 üç sayı isabetiyle 14 sayı - 4 asist, Greg Whittington 13 sayı - 8 ribaunt, Lazeric Jones 12 sayı - 5 ribaunt ve Aaron Harrison da 12 sayıyla galibiyette önemli pay sahibi oldular. Ben Moore'un 12 ribaundunun da katkısıyla ribauntlarda rakibine 37-24'lük bir üstünlük sağlayan sarı kırmızılılar yaptıkları 20 top kaybına rağmen sahadan galilbiyetle ayrılmasını bildiler. Ev sahibi Arka Gdynia'da ise 6/15 üç sayıyla 33 sayı kaydeden Josh Bostic yenilgiye engel olamadı. 

0 comments:

Yorum Gönder