29 Eylül 2019 Pazar

Süper Lig'e hoşgeldin Bursaspor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin yeni takımı Bursaspor, sezonun ilk maçında Bursa derbisinde Tofaş'ı 80-76 mağlup ederek ilk Süper Lig maçından galibiyetle ayrılmış oldu. Sezonun ilk haftasında ilk dört maç itibariyle en zevkli mücadelesini izlediğimiz karşılaşmada iki takım da göze hoş gelen bir basketbol sergilerken, ligimizin yeni takımı Bursaspor hem sahadaki mücadeleleri hem de taraftarlarıyla Basketbol Süper Ligi'ne renk katacağı izlenimi verdi. 

Tahincioglu Basketbol Super Ligi | Bursaspor - Tofas

Maça Chris Jones ve Allerik Freeman'ın etkili oyunuyla başlayan Bursaspor özellikle ilk yarıda çok iyi bir ritm yakalarken, devre sonundaki 41-32'lik üstünlüğünü ikinci yarıda korumakta oldukça zorlandı. Üçüncü çeyreğin ortalarında farkın kapanmasına engel olamayan ve maçın bitimine 2 dakika kala skorda geriye de düşen Bursa temsilcisi son dakika içinde Perry Jones'un etkili oyunu ve Freeman & Jones ikilisinin serbest atış çizgisindeki isabetleriyle sahadan galip ayrılmasını bildi. 

Bursaspor henüz yeni bir araya gelen bir takım olmanın olumsuz etkilerini Jones ve Freeman'ın bireysel yeteneklerini etkili bir şekilde sahaya yansıtmalarıyla telafi ederken, ilk yarıda Tevfik Akdamar'ın 9 dakikada 7 sayı - 3 ribauntluk performansı ve ikinci yarıda Mykal Riley'in katkılarıyla benchten de beklediği katkıyı almış oldu. Oklahoma City Thunder formasıyla 143 maçlık bir NBA tecrübesi bulunan Perry Jones ise maçın ilk yarısında çok etkili olmasa da maç sonunda topun el yaktığı anlarda inisiyatif almaktan çekinmedi ve takıma her an önemli katkılar verebileceğini gösterdi. Yeşil beyazlı takımın en olumsuz yanı ise pota altında Olaseni & Jones ikilisinin size'lı beş numaralara karşı zorlanacağının henüz ilk maçtan belli olmasıydı. Zira benchten gelen İzzet ve Tevfik'in de tam anlamıyla pota altı koruyuculuğundan uzak olmaları Bursa ekibinin sezon içinde zaman zaman (aynen bugün Devin Williams'a karşı olduğu gibi) potasını korumakta zorlanabileceği izlenimi edinmemize yol açtı. 

Tofaş cephesinde ise, Berk ve Mejia'nın yokluğunda oyun kurucu rotasyonundaki eksiklik oldukça hissedilirken, Barış & Philip ikilisinin, sürelerinin de artmasıyla beraber fazla hata yapmaları ve rakip kısaları savunmakta zorlanmaları takım savunmasını önemli ölçüde aksattı. Tecrübeli Matt Lojeski'nin henüz takıma uyum aşamasında olduğu hissedilirken pota altında Devin Williams'ın 28 sayı - 11 ribauntluk double-double'ı takımca kötü oldukları bir günde maç sonuna kadar oyuna tutunmalarını sağladı. Muhsin Yaşar da oyunda kaldığı kısa süre içinde 8 sayı - 2 ribauntluk bir katkı verip benchten faydalı olsa da, oyun kuruculardan yeterli katkının gelmemesi Tofaş'ın sezona mağlubiyetle başlamasına neden oldu. 

Bursaspor'da Allerik Freeman 20 sayı - 6 ribaunt - 3 top çalmayla en skorer isim olurken, Perry Jones 18 sayı - 3 asist, Chris Jones 14 sayı - 5 asist, 2 top çalma ile galibiyette önemli rol oynadılar. Tofaş'ta ise Devin Williams 11/13 saha içi isabetiyle 28 sayı - 11 ribaunt ile double-double yaparken, Tarik Phillip 12 sayı - 7 ribaunt - 4 asist, Matt Lojeski 10 sayı - 5 asist, Muhsin Yaşar 8 sayı ve Barış Ermiş de 7 sayı - 6 asistle mücadele ettiler. 

4 yorum:

  1. Tofaş’ın hep ev sahipliği yaptığı salonda deplasman oynamasını görmek ilginç oldu. Tribünlerin onları desteklemesine alışmışız hep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel tespit. Muhtemelen çoğu zaman Tofaş'ı destekleyen Bursalılar'ın da bir kısmı bu kez Bursaspor tribününe geçmişti. Bursa'da güzel bir basketbol atmosferi oluştu.

      Sil
  2. İlk gün ilk galibiyette tribün havası güzeldi de umarım Bursa tribünü mağlubiyetlerde de olaysız salonu terkedebilirler. Futbol seyircisinin salona taşınmasını istemem

    YanıtlaSil