1 Kasım 2019 Cuma

Miami Heat'in alev alan rookie'leri: Tyler Herro & Kendrick Nunn

NBA'de 2019-2020 sezonunun ilk maçları geride kalırken, ilk beş maçta dört galibiyet alarak beklenmedik bir çıkış yapan Miami Heat, iki çaylağının performanslarıyla dikkat çekiyor. Jimmy Butler, Bam Adebayo, Goran Dragic, Justise Winslow gibi isimler yanında rotasyonun öne çıkan parçaları olarak dikkat çeken Tyler Herro ve Kendrick Nunn sezon başı itibariyle ligin önde gelen çaylakları arasında yerlerini aldılar. 

Miami Heat rookies - Tyler Herro - Kendrick Nunn

Kendrick Nunn hem sayı hem de verimlilik puanında ligin en iyi çaylağı pozisyonunu alırken, Tyler Herro da sayı ve ribauntlardaki etkinliğiyle ön sıralarda yer almakta. Son olarak da bu gece Nunn'ın 28 sayı, Herro'nun ise 17 sayı - 4 ribaunt - 3 asistlik performansları Miami Heat'in Atlanta Hawks karşısında aldığı 106-97'lik galibiyette başrolü oynadı. Miami Heat, Jimmy Butler, Goran Dragic gibi tecrübeli yıldızları, Bam Adebayo, Justise Winslow gibi gelecek vadeden gençleri yanında bu sezon takıma katılan Herro ve Nunn'ın performanslarıyla birlikte bu sezonun en renkli takımlarından biri olacağı izlenimini şimdiden vermeye başladı. 


2018 NBA draftının "undrafted" isimlerinden Kendrick Nunn geçtiğimiz sezonu G-League'te Santa Cruz Warriors formasıyla geçirirken 49 maçın 48'inde benchten gelerek 19.3 sayı ortalaması elde etmişti. Bu sezon başında Miami Heat ile sözleşme imzalayan Nunn hazırlık döneminin son maçındaki Rockets maçında kaydettiği 40 sayıyla dikkatleri üzerine çekmiş ve sezon başı itibariyle kendine Miami Heat ilk beşinde yer bulmuştu. 

Normal sezona da çok iyi başlayan Kendrick Nunn son olarak bu sabaha karşı Atlanta Hawks karşısındaki 4/6 üç sayı isabetiyle 28 sayı - 2 ribaunt - 2 top çalmalık performansıyla ilk beş maç ortalamasında 22.4 sayı - 2.6 asist - 1.8 top çalma - %48 (15/31) üç sayı isabeti yakalayarak 18.8 verimlilik puanıyla NBA'in en iyi çaylak istatistiğine ulaştı. Nunn bu istatistiklerle NBA tarihinde ilk beş maçı itibariyle en fazla sayı atan Undrafted oyuncu olma başarısını yakalarken, çaylaklar sayı krallığında birinci, asistlerde altıncı, top çalmada ve üç sayılık atış yüzdesinde de ikinci durumda yer alıyor. 

Tyler Herro ise 2019 NBA draftının 13. sırasında Miami Heat tarafından seçilip preseason maçlarında ortalama üzeri bir performans sergilemişti. Normal sezona da iyi başlayan Herro ilk üç maçta sahaya ilk beş çıkıp, Jimmy Butler'ın takıma dönmesiyle birlikte de benchten gelerek Heat'e önemli katkılarda bulundu. Beş maçta 16.4 sayı - 5.8 ribaunt - 2 asist ortalamaları elde eden Herro, maç başına 14.8 verimlilik puanıyla da NBA rookie'leri arasında altıncı sırada yer aldı. Tyler Herro aynı zamanda çaylaklar sayı krallığında beşinci, ribauntlarda dördüncü, asistte sekizinci sırada yer alıyor. 

1 yorum:

  1. Bazen şans da olacak insanda. Heat gibi bir takıma gelmeleri büyük şans. Bence ikisi de çok büyük yıldız olamayacak; fakat NBA'in renkli simalarından olacaklar. Herro'nun sonu Jimmer Fredette'inkine benzerse şaşırmam :)

    YanıtlaSil