26 Ekim 2013 Cumartesi

Trabzon Mersin’de de gülemedi

Beko Basketbol Ligi’ne istediği başlangıcı yapamayan iki takımı Mersin’de karşı karşıya getiren maçta Trabzonspor’u 97-87 yenen Mersin Büyükşehir Belediyesi sezonun ilk galibiyetini elde etti. Geçtiğimiz hafta Pınar Karşıyaka karşısındaki oyunu sonrası oldukça karamsar yorumlar yaptığımız Mersin BŞB, Trabzonspor karşısında ilk yarıdaki yüksek şut yüzdesiyle skor üstünlüğünü elde ederken, 100 ve 97 sayı yediği iki maç ardından bu kez de rakip potaya 97 sayı bırakarak morallenmiş oldu. Önemli yatırımlarla girdiği ve başarı beklediği sezonun hemen başında El-amin’in in sakatlığı sonrası bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamayan Trabzonspor ise üçüncü maçında da galibiyetle tanışamadığı gibi, savunmadaki zaaflarıyla ileriki maçlar için de ümit vermedi.

İlk yarıda iyi bir dış şut yüzdesiyle arayı sürekli olarak açan ve devreyi 57-34 önde tamamlayan ev sahibi ekip, savunma anlamında yeterli müçadeleyi yapmasa da bordo mavili Karadeniz ekibinin dağınık hüçumları sonrası maç boyunça skorda önde olan takımdı. Soyunma odası dönüşü Trabzonspor, Mersin savunmasının zaavlarından yaralanmaya başlasa da onların da savunmada oldukça yumuşak olması skorun kapanmasını engelledi. fark bir ara tekrar tek hanelere inse de hucumda gününde olan Mersin ekibi sahadan 97-87 galip ayrıldı. Trabzonspor ise Ef
es ile birlikte ligin iki galibiyetsiz takımından biri olarak kaldı.

Mersin BŞB’de Jordan Theodore 23 sayı, 7 ribaund, 6 asist ile yıldızlaşırken, ali Karadeniz 17 sayı, 6 ribaund, Gerrod Henderson 15 sayı, 5 asist, 5 rebound ve Lamar Barbour ise 14 sayı, 7 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. Trabzonspor’da da ayakta kalan isimler 22’şer sayı kaydeden Tutku açık ve Kirk Penney oldular. 

0 comments:

Yorum Gönder