26 Ekim 2013 Cumartesi

İstanbul Boğası IN, İspanyol Boğası OUT!

Turkish Airlines Euroleague A Grubu'nda ikinci maçında kendi sahasında İspanyol devi Barcelona'yı konuk eden Fenerbahçe Ülker, güçlü rakibi karşısında son çeyrekte zorlansa da sahadan 75-70'lik bir galibiyetle ayrıldı. Bu galibiyetle 2'de 2 yapan sarı kanarya, CSKA Moskova ile birlikte grubun zirvesine yerleşti.
Karşılaşmaya taraftarının desteğiyle hızlı başlayan ve ilk çeyrekte geniş rotasyonunu iyi kullanan Fenerbahçe Ülker, yüksek şut yüzdesinin de yardımıyla ilk çeyreği 24-15 önde kapattı. İlk çeyrekteki agresif savunmasını ikinci çeyreğe de taşıyan sarı lacivertliler, Barca'ya kolay sayı imkanı vermezken, pota altında verilen hücum ribaundları farkın daha da açılmasını engelledi. Hücumda Kleiza Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki en etkili ismiydi. Çeyrek boyunca fark 10 sayı civarında gezinirken, devre sonunda skorbordda 44-35 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü vardı.
Üçüncü çeyreğe savunma sertliğini artırarak başlayan Barcelona, 2-9'luk bir seriyle farkı 2 sayıya düşürdü. Tribünde yüzlerdeki endişenin arttığı bu dakikalarda Bo McCalebb'e yapılan sportmenlik dışı faulle uyanan Fenerbahçe taraftarı ve taraftarın ateşlediği takım, kırılma anı denilebilecek bir süreci avantaja çevirdi ve McCalebb'in önderliğinde ard arda bulduğu sayılarla gelen 14-0'lık seri sonrası farkı giderek açarak son 10 dakikaya 66-52 önde girdi.  Bu süreci başlatan sportmenlik dışı faule İspanyol kenar yönetimi uzun süre itiraz ederken, kısmen de haklıydılar aslında.
Final periyodunun büyük bölümünde de Fenerbahçe Ülker üstünlüğü vardı. Her ne kadar sarı lacivertlilerin dış şut yüzdesi ilk yarıdakini aratsa da maç boyunca sadece 5 top kaybı yapan Fenerbahçe, son ana kadar farkı ve oyun kontrolünü korumayı başardı. Fakat bitime 3 dakika kala skorbordda 68-56 üstünlüğü görülen temsilcimiz iki dakikalık bir zaman diliminde hücumda bocalayıp savunmada da sertliği bir an için bırakınca 20 saniye kala fark 2 sayıya iniverdi: 72-70. Emir'in ard arda 4 faulden 3ünü kaçırması Barcelona'ya maçı dengeye getirme fırsatı tanırken, final hücumunda faul yapmayan Fenerbahçe karşısında cezayı kesemeyen İspanyol Boğası taktik fauller sonrası Ülker Arena'dan 75-70'lik mağlubiyetle ayrılmış oldu.
Fenerbahçe Ülker'de Linas Kleiza 22 sayı, 4 ribaundla en etkili isim olurken, Luka Zoric 12 sayı, 5 ribaund, 1 blok, Bojan Bogdanovic 11 sayı, 4 ribaund, 1 blok ve Bo McCalebb de 10 sayı, 8 ribaund, 4 asistle sarı lacivertlilerin diğer etkili isimleri oldular.

0 comments:

Yorum Gönder