16 Ekim 2013 Çarşamba

Euroleague 2013-2014 Sezonu Değerlendirmesi: D Grubu

Crvena Zvezda Belgrade (Kızılyıldız): Onlar da ezeli rakipleri Partizan Belgrad kadar olmasa da genç bir takıma sahipler. Euroleague'de ilk sezonlarını geçirecekler ve biraz tecrübe edinmeye çalışacaklardır. Şu an kadrolarında genç oyuncular dahil on bir oyuncu var mutlaka takımı bir-iki takviye yapmaya çalışacaklardır. Şu ana kadar Union Olimpija'dan genç Sloven Jaka Blazic'i, Elan Chalon'dan 2.01 boyunda olan ancak guard pozisyonunda da oynayabilen skorer forvet Blake Schilb'i ve NBA'de çok süre almadığı iki sezondan sonra şansını Avrupa'da denemek isteyen Charles Jenkins'i kadrolarına kattılar. Ayrıca pota altını da Euroleague tecrübesi olan iki uzun Boban Marjanovic ve Rasko Katic ile güçlendirdiler. Ateşli taraftarlarıyla birlikte Euroleague'e yeni bir tat daha katacaklardır ancak rotasyonu biraz genişletseler hiç mi hiç fena olmayacak.

Lokomotiv Kuban: Onlar da Euroleague'e bu sezon ilk defa katılan takımlardan. Kadrolarında Mantas Kalnietis, Sergey Bykov, Simas Jasaitis, Aleks Maric ve Krunoslav Simon gibi uluslararası tecrübeleri bulunan oyuncular mevcut. Ayrıca geçen sezon Unicaja Malaga forması giyen Marcus Williams ve geçen sezon Eurocup'un en iyi beşine seçilen Derrick Brown'u da transfer etmiş bulunuyorlar. Pota altında biraz eksikleri var gibi ve bunu nasıl çözecekleri bilinmiyor. Muhtemelen Zhukanenko - Maric ikilisine güvenmek zorundalar. Grupta Kızılyıldız ve Lietuvos Rytas'ın bir adım önünde görünüyorlar TOP 16'ya yükselmek açısından.


Lietuvos Rytas: Temsilcimiz Banvit'in de katıldığı ön eleme turunun şampiyonu olarak Euroleague'e katılmaya hak kazandı Litvanya temsilcisi Rytas. Onlar da her ne kadar bir diğer Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas kadar olmasa da  Litvanyalı oyunculara rotasyonda daha fazla yer vermeye karar vermiş gibiler. Milenko Tepic, Stefan Jelovac, Juan Palacios, Andreas Glynikaidis ve Omar Cook takımdaki yabancı oyuncular. Dikkat çeken Litvanya'lı oyuncular ise kötü Olympiacos macerasından sonra takımına geri dönen Martynas Gecevicius, Litvanya ile iyi bir turnuva geçiren Renaldas Seibutis ve tecrübeli uzun Darius Songalia. Bu sekiz kişilik ana rotasyonu değerlendirmek gerekirse pota altında sıkıntı yaşayacaklardır. Glynikaidis'in maç performansları bu yüzden onlar için büyük önem taşımakta. Daha önce de dediğim gibi TOP 16 bileti için Lokomotiv Kuban ve Kızılyıldız ile birlikte keyifli bir mücadeleye gireceklerdir.

Panathinaikos: Geçen sezonki kadroda fazla bir değişiklik görünmüyor. Pota altına üç takviye yaptılar,  Euroleague'in ilk Çinli oyuncusu olma onuruna erişecek olan 2.05 boyundaki forvet Ping Shang, İspanya'dan ülkesine dönen Lukas Mavrokefalidis ve son olarak bir Panathinaikos efsanesi olan Mike Batiste'in yuvaya dönmesiyle transferi kapattılar. Pota altına yaptıkları bu eklemeler  büyük bir önem taşıyor çünkü geçen sezonki Panathinaikos'ta Lasme-Gist ikilisinin pota altındaki ikili oyunları sayıya çevirmekte zorluk geçtiğini görmüştük. Mavrokefalidis ve eski formunu 5-10 dakika sahaya yansıtması yetecek bir Mike Batiste, Panathinaikos'u oralarda rahatlatabilir. Batiste'in Fenerbahçe'deki performansından bahsetmiyoruz tabi ki! Diamintidis'in yanında oynayan Roko Ukic'in geçen sezonki gibi rezalet oynamaması halinde onlar da şampiyonluk adayı sayılabilirler.

Laboral Kutxa Vitoria: Transfer döneminde çok transfer yaptılar ve biraz karışık bir takımlar. Takımda bir Arjantin'li, iki İngiliz, bir İtalyan, bir Macar, iki ABD'li, bir Senegal'li, bir Polonya'lı, iki Fransız, bir Çek, bir Alman ve bir İspanyol var. C Grubu'nda mücadele eden Montepaschi Siena ile ilgili yazdıklarım onlar için de geçerli. Bu kadar karmaşık bir ortamda başarıyı ve düzeni sağlamak gerçekten zor, hatta imkansız. Bunun yanında pozisyonlarda da kimin nerede kiminle oynayacağını kestirmek zor. Önemli oyuncuları Andres Nocioni, Fernando San Emeterio ve Tibor Pleiss olarak göze çarpıyor ancak onların da bu durumdaki bir takımı nereye getirebileceği gerçekten soru işareti. İlk turun sonunda Kızılyıldız-Lokomotiv Kuban-Lietuvos Rytas üçlüsünün arkasında kalırlarsa şaşırmamak lazım.

Maccabi Tel-Aviv: David Blatt yönetiminde yine iddiali bir şekilde sezona başlıyorlar. İsrail'li oyuncu kadrosunu büyük ölçüde koruyup, iyi transferlere imza attılar. Tek sorun Lior Eliyahu gibi değerli bir oyuncu ile kontrat konusunda anlaşamamış olmaları. Öyle görünüyor ki Lior Eliyahu bu sezon Maccabi Tel Aviv forması giymeyecek. Bunun dışında geçen sezonu Panathinaikos ile geçiren Sofoklis Schortianitis tekrar Maccabi Tel-Aviv forması giyecek. Ayrıca geçen sezonu Barcelona'da geçiren Joe Ingles ve Bayern Münich'te geçiren Tyrese Rice ile de sözleşme imzaladılar. Takım kimyasını iyi kurarlarsa, yine hızlı oynayan ve şampiyonluk adayı bir Maccabi Tel-Aviv ile karşı karşıyayız.

1 yorum:

  1. Zirve yarışındansa alt sıralardaki yarış daha ilgi çeker gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil