18 Ekim 2013 Cuma

Euroleague'de ilk haftayı 3'te 3 ile kapattık

Turkish Airlines Euroleague'in açılış haftasında çarşamba günü Galatasaray Liv Hospital'in Siena deplasmanında aldığı galibiyetin ardından dün de Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes de rakiplerini mağlup ederek haftayı galibiyetle kapattılar. Böylece 1 numaralı kupadaki üç temsilcimiz de iddialarını göstermiş oldular.

Perşembe gününün ilk maçında Ukrayna'da Budivelnik Kiev'in konuğu olan Fenerbahçe Ülker, ikinci ve üçüncü periyotta skor üstünlüğünü rakibine kaybettiği maçın final çeyreğinde rakibini adeta nakavt ederek galibiyete uzandı. Son 10 dakikaya 77-71 geride giren sarı lacivertliler, 10 dakikada yakaladıkları 7-31'lik seriyle sahadan 84-102 galip ayrılmasını bildi. Eski Fenerbahçeli Darius Lavrinovic ve eski Beşiktaşlı Ricky Minard'ı kadrosunda bulunduran Ukrayna temsilcisi, yüksek hücum gücüyle dikkat çekerken, hücumda tıkandığı noktalarda ise zayıf savunması karşısında çok zorlanacağının sinyallerini verdi. Fenerbahçe Ülker ise son çeyrekteki savunmasıyla rakibine sadece 7 sayı izni verirken, sarı lacivertlilerin nispeten alt seviye bir takıma karşı ikinci çeyrekte 28, üçüncü çeyrekte de 34 sayı yemesi akıllarda soru işaretleri bıraktı. Fenerbahçe'de Bojan Bogdanovic 21 sayı, 4 ribaund, Emir Preldzic 14 sayı, 7 assist, 5 ribaund, Melih Mahmutoğlu ve Linas Kleiza 12'şer, Bo McCalebb ve Nemanja Bjelica da 11'er sayıyla galibiyete katkıda bulunurlarken, genç Kenan Sipahi'nin de Barış'tan rotasyonda dakika çalıp 15 dakika sure alması sevindiriciydi.
Günün digger maçında ise Abdi İpekçi Spor Salonu'nda İtalyan EA7 Emporio Armani Milano'yu konuk eden Anadolu Efes, baştan sona önde götürdüğü karşılaşmayı 87-67 kazandı. İki koçun da 7 kişilik rotasyonlarını çok da fazla bozmama gayretinde olduğu maçın ilk çeyreğinde farkı 10 sayı civarlarına çıkaran Anadolu Efes, devre boyunca da bu farkı korudu ve soyunma odasına 42-35 önde gitti. İkinci yarıda da etkili savunmasından taviz vermeyen ve hücum opsiyonlarını genişleten temsilcimiz final periyoduna 66-52 önde girdiği maçı 87-67 kazandı. Anadolu Efes'te Dusko Savanovic ve Scotty Hopson 22'şer sayı ile en skorer isimler olurlarken, Kostas Vasileiadis 16 sayı, 4 assist, Jamon Gordon da 16 sayı, 7 assist, 6 ribaund, 4 top çalma ve 2 blokla etkili oldu. İtalyan ekibi 20 sayı kaydeden Keith Langford ve 19 sayı kaydeden Alessandro Gentile ile ayakta kalmaya çalışırken, Milli forma altında 12 Dev Adam'a karşı ekstra bir performans sergileyen Nicolo Melli bu maçta da Semih'in üzerinden aldığı 6 hücum ribaundu ve yine Semih'e yaptığı blokla Anadolu Efes pota altı için uyarı sinyallerini yaktı. Dusko Savanovic'in 4 numaradan verdiği katkı ise Efes'i bu sezon için ümitlendirirken, "geçtiğimiz sezon nerelerdeydin?" sorularının da sorulmasına neden oldu.

1 yorum:

  1. Sosyal medyada Fenerbahçe'nin son çeyrek savunmasına bakıp abartılı yorumlar oluyor. çok yanıltır bu tip yorumlar. Bir çeyrekte 34 sayı yemenin açıklaması olamaz

    YanıtlaSil