28 Ekim 2013 Pazartesi

Kaf Kaf'ın hızını KESİP ATTILAR!

EuroChallenge Cup ikinciliği ile biten 2012-2013 sezonu sonrası yenilenen kadrosuna ragmen Beko Basketbol Ligi ve Euro Cup'a seri galibiyetlerle başlayan Pınar Karşıyaka, ilk yarısında 15 sayı öne geçtiği maçta, Anadolu Efes'e 73-68 kaybederek ligdeki ilk yenilgisini aldı. Maçtan çok hakemlerin ön plana çıktığı maçı ikinci yarıda Kostas Vasileidadis ve Jamon Lucas Gordon'un performansları sonrası kazanan Anadolu Efes böylece ligdeki üçüncü maçında galibiyetle tanışmış oldu. Pınar Karşıyaka tarafında ise maçın hakem üçlüsü ve özellikle başhakem Mehmet KESERATAR'a yönelik ciddi tepkiler vardı. 
Maça yüksek dış şut yüzdesi ve eski Efes'li Esteban Batista'nın pota altındaki dominant performansıyla başlayan Pınar Karşıyaka savunma sertliğini tam oturtamadığı ilk çeyreği 21-23 önde tamamladı.  İkinci çeyreğin başıyla beraber savunmayı da agresifleştiren Kaf Kaf çeyreğin bitimine 3 dakika kala 24-39'luk üstünlüğü ele geçirdi. Barac'ın yokluğunda Deniz ve Emircan'dan istediği katkıyı alamayan ve hücumu tıkanma noktasına gelen Efes'in yardımına (birkaç dakika once çok benzer bir pozisyonda Vasileiadis'e çalınamayan) teknik faul yetişince, ard arda gelen faul ve 3 sayılık basketler devre sonunda farkı 7 sayıya kadar indirdi: 32-39.
Üçüncü çeyreğe daha istekli başlayan taraf Efes olsa da, Batista ve Dixon'dan gelen sayılar Karşıyaka'nın farkı korumasını sağladı. Çeyreğin son dakikalarına doğru hücumu iyice tıkanan KafKaf karşısında Efes farkı 4 sayıya kadar indirse de son saniyede Can'dan gelen basket faul son 10 dakikaya girerken 7 sayılık farkın korunmasını sağladı: 47-54. Final periyodunda ise Efes'te Vasileiadis ve Gordon sahneye çıktılar. Bugün çok geniş bir rotasyon kullanmayan Karşıyaka'nın zamanla yorulmaya başlaması ve şut yüzdesinin de düşmesiyle birlikte farkı kapatan Efes son dakikalarda skor üstünlüğünü de ele geçirdi. Özellikle bu dakikalarda Birkan'ın Dixon'u döverek de olsa bezdirmesi ve devreye sokmaması; ABD'li guardın %20 gibi alışık olmadık bir üç sayı yüzdesinde kalması  sonrası hücum opsiyonları daralan Karşıyaka karşısında son dakikaları iyi oynayan Anadolu Efes sahadan 73-68 üstün ayrıldı.
Zaman zaman hakemleri karşılaştırıp tutarsız düdüklerden şikayet ediyoruz; fakat en azından aynı maç içinde iki yarı sahada bir istikrar beklemek de çok büyük bir beklenti olmasa gerek. İlk yarısı 15-20 sayı seviyesinde bitebilecek bir maça bu kadar müdahale edip, galip takımın ivmeyi kaybetmesine neden olabilecek karar vermemeli hakemlerimiz. Hem madur takımlar için, hem de Avrupa arenasına çıktığında aynı desteği göremeyen Euroleague takımlarımız için. Ufuk Sarıca'nın maç sonrası "Ligimize üst seviye koçlar, üst seviye basketbolcular geliyor..." ile başlayan sözlerindeki ima da bu duruma verilen en net tepkidir bana gore.
Neyse yine maça dönecek olursak, Anadolu Efes'te Kostas Vasileiadis 21 sayı, 4 ribaund ile en etkili isim olurken, kritik anlarda sahneye çıkan Jamon Lucas Gordon da 13 sayı, 7 ribaund ile galibiyette önemli rol oynadı. Pınar Karşıyaka'da ise Esteban Batista 16 sayı, 11 ribaund, Robert Dixon 15 ve Jon Diebler da 12 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

0 comments:

Yorum Gönder