23 Ekim 2013 Çarşamba

Banvit son saniyede kaybetti: 72-71

Euro Cup’ta ülkemizi G grubunda temsil eden Banvit, grubundaki ikinci maçında Rusya deplasmanında şanssız bir yenilgi aldı: 72-71. Grubun ve hatta kupanın iki iddialı takımını karşı karşıya getiren karşılaşma baştan sona büyük bir heyecana sahne olurken, maçın galibi son 1.5 saniyede belirlendi.
Küçüklüğümde televizyonda seyrettiğim maçlarda İsmet Badem tribünden güzel kızları ve küçük çocukları bulup onlara “Basketbolu çok seviyoruz” dedirtirdi, bilmem hatırlar mısınız? Her ne kadar maçın sonunda temsilcimiz yenilse de, bugün Rusya’da oynanan maç da basketbolu çok sevdiren bir heyecana sahne oldu. İlk devrede bir ara çift hanelerle geri düşmesine rağmen pes etmeyen ve Chuck Davis & Sammy Meija ikilisinin sayılarıyla oyuna tekrar ortak olan Banvit,  tamamını geride götürdüğü maçın son 45 saniyesinde skora 69-69’luk dengeyi getirdi. Maçın bitmesine saniyeler kala ise bu kez Rowland’ın basketi Banvit’i 69-71 öne geçirdi. Biz tam “Banvit maçı bırakmamanın ödülün mü alıyor” derken, ev sahibi ekip “asıl pes etmeyen benim” dedi ve Zisis’in asisti – Goudelock’un 3 sayılık buzzerbeater’ı ile sahadan 72-71 galip ayrılan taraf oldu.
Bu galibiyetle grupta 2’de 2 yapan Unics Kazan’da Tywain McKee 15 sayı, 8 ribaund, Nikos Zisis 14 sayı, 3 asist, Ian Vougioukas, Kostas Kaimakoglou ve Andrew Goudelock da 10’ar sayı ile galibiyette önemli rol oynarlarken, ilk yenilgisini alan Banvit’in en skorer isimleri 18’er sayı kaydeden Chuck Davis ve Sammy Meija oldular.

0 comments:

Yorum Gönder