17 Ekim 2013 Perşembe

Cimbom Euroleague'e iyi başladı: 75-84

Turkish Airlines Euroleague'de normal sezonun açılış maçında İtalya'da Montepaschi Siena'nın konuğu olan Galatasaray Liv Hospital sahadan 75-84 galip ayrılarak gruplara iyi bir başlangıç yaptı. Siena için birkaç önceki grup değerlendirmesinde belirttiğimiz İtalyanların azınlıkta kaldığı bozuk kadro yapısı ve oyuncu seçimleri daha ilk maçtan kendini belli ederken, Ergin Ataman'ın geçen seneki isimler üzerine tanıdığı basketbolcuları ekleyerek oluşturduğu takım da ilerisi için olumlu sinyaller verdi.
 
 
Maça Erceg ve Ersin'in sayılarıyla başlayan Galatasaray, özellikle ikinci çeyrekte yağmur gibi gelen 3 sayılık isabetler sonrası sayı farkını açıp karşılaşmanın ilk devresini 33-51 önde tamamladı. Erceg, Domercant ve Gordon gibi nokta şutörleri bulunan Cimbom, yakaladığı hücum ritmini savunma sertliğiyle de bütünleştirince soyunma odasına giderken 18 sayılık farkı elde etti. Soyunma odası dönüşünde Hackett önderliğinde daha istekli olan Montepaschi ilk 3 dakikada 8-0'lık bir seri yakalayarak ümitlendi. Galatasaray ise bu noktada Arroyo gibi bir guardının olmasının farkını kullanarak bu seriyi durdurup, Gordon'un üç sayı isabetleriyle tekrar oyunun kontrolünü eline aldı ve son 10 dakikaya 52-63 önde girdi. Maçın ikinci 20 dakikasında Siena sadece Hackett'in sayılarıyla sarı kırmızılı temsilcimize karşı direnirken, Nelson'un iki üçlüğü de farkın azalmasına katkıda bulundu. Fakat Galatasaray Liv Hospital'da Arroyo'nun sazı eline alıp, oyunu iyi yönlendirmesi -fark zaman zaman 10 sayının altına inse de- kontrolün sürekli bizde kalmasını sağladı.
Carlos Arroyo karşılaşmayı 21 sayı, 4 assist ile tamamlarken, Jamont Gordon 18 sayı, 4 ribaund, Zoran Erceg 15 sayı, 11 ribaund ve Henry Domercant da 3/3 üç sayı isabetiyle 11 sayı ile ona yardımcı oldular. Bu arada Furkan Aldemir'in de sure aldığı 15 dakikada 8 sayı, 7 si hücum 9 ribaundluk performansı da maçın bir digger dikkat çekici istatistiğiydi. Montepaschi Siena'da ise Daniel Hackett 12/14 saha içi isabetiyle 26 sayı kaydederken, takımı adına ayakta kalan tek isim olması Siena'nın gelecek maçları için pek iyiye işaret değildi.

0 comments:

Yorum Gönder