4 Ekim 2013 Cuma

Banvit havlu attı, Euroleague için son bilet Rytas veya Ostende'nin


Turkish Airlines Euroleague'de mücadele edecek son ekibi belirleyecek eleme müsabakaları Litvanya'da devam ederken, temsilcimiz Banvit Belçika ekibi Telenet Ostende'ye yenilerek Euroleague ümitlerini kaybetti. 82-80 Belçika ekibi üstünlüğüyle sonuçlanan maç sonunda finale adını yazdıran Ostende ise Alman EWE Baskets'i 99-87 mağlup eden ev sahibi ülke ekibi Lietuvos Rytas ile THY Euroleague bileti için karşılaşaçak.



Dün Ostende'in Khimki'yi elemesi sonrası Euroleague ümitlerini iyice artıran Banvit, bugün takım oyunundan uzak basketbolunun cezasını ağır bir şekilde çekti. İki takım da maç boyunca birbirine ciddi anlamda bir üstünlük sağlayamazken, bir türlü topu yeterince çeviremeyen, içeriye fazlasıyla gömülüp dışarıdan skor opsiyonlarını değerlendiremeyen Banvit maçı koparma şanslarını kullanamadı. İkinci devrenin başında yakaladığı seriyle 8 sayılık bir üstünlüğü yakalayan Banvit (49-41), Drew Gooden'ın faul problemine girmesi sonrası savunma direncini kaybetmeye başladı. Neredeyse her hücumda rakibi serbest atış çizgisine gönderen temsilcimiz, hücumda da Meija ve Rowland'ın bireysel gayretleri dışında sayı bulamayınca son 10 dakikaya girerken fark 2 sayıya indi: 65-63. Üçüncü çeyreği adeta "idare eden" Banvit, "perşembenin geleceği çarşambadan bellidir" misali, son 10 dakikaya ise berbat bir oyunla başladı. Bitime 3 dakika kala 71-79 ile 8 sayı geriye düşen temsilcimiz, Meija, Simmons ve Rowland'ın üçlükleriyle oyuna tekrar geri dönse de, son dakika içinde ardarda şanslardan yararlanamayarak sahadan 82-80 yenik ayrıldı ve Euroleague'e katılma şansını kaybetti.
Hazırlık maçlarında ve dün akşam Ny
mburk karşısındaki oyunuyla bizi ümitlendiren Banvit, bu akşamki mağlubiyetle hem önemli bir gelirden oldu, hem de önümüzdeki sezon için ciddi bir uyarı aldı. Seviye olarak kağıt üzerinde kendisine yaklaşamayan bir takıma karşı pota altında bu kadar etkisiz kalan bir Banvit, sezon içinde Gooden ve Ermal'dan yeterli katkıyı alamadığı maçlarda çok zorlanacaktır hiç kuşkusuz. Özellikle Gooden'ın bugünkü gibi ucuz faullerden uzak durması gerekiyor. Ligde Duşan bir alternatif olabilir; ama Avrupa'da takıma bir katkı veremeyecek gibi. Bir de savunma konusu var tabi, özellikle üçüncü çeyrek ve son periyodun başındaki çöküş anlarında rakip elini kolunu sallayarak adam geçti. TBL'nin iddialı bir ekibi bu kadar kolay sayı yememeli.
Son olarak da Lietuvaos'lu Gecevicius'a değinmeden geçemeyeceğim. İnsanlıktan çıkmış bu akşam. 8/10 üç sayı isabeti nedir kardeşim!

0 comments:

Yorum Gönder