28 Ekim 2013 Pazartesi

Kanarya'yı Kartal da durduramadı

Beko Basketbol Ligi 3. haftasının derbi maçında Akatlar İntegral Arena'da karşılaşan iki ezeli rakip Beşiktaş İntegral Forex ve Fenerbahçe Ülker'in mücadelesinde gülen taraf Fenerbahçe Ülker oldu. Sezona Beko Basketbol Ligi ve Euroleague'de ard arda galibiyetlerle başlayan sarı lacivertliler böylece toplamda beşinci maçlarından da galibiyetle ayrılmış oldular. 


Daha iki gün once Barcelona karşısına çıkan ve bugün yorgun olması beklenen Fenerbahçe ilk dakikalarda oyunu pota altına yığıp Zoric ile etkili olmaya çalışırken, Perkins'i durdurmakta zorlanınca oyunda denge bozulmadı. Bu oyuncunun çeyreğin sonunda kaydettiği sayılarla kenara 19-18 önde giren Beşiktaş, ikinci çeyrekte yavaş yavaş diğer oyuncularından da sayı bulmaya başladı. Karşılıklı sayılarla geçen çeyrekte iki takım da skorda belirgin bir üstünlüğü yakalayamayınca devreye 34-34 eşitlikle girildi. Fenerbahçe'nin Oğuz'un olmadığı, Vidmar'ın da kontenjan nedeniyle tribünde oturduğu bir maçta içeriyi verimli kullanabilmesi sarı lacivertlilerin artısı olurken, Beşiktaş pota altı savunmasının da sorgulanması gerektiğini gözler önüne serdi.
Üçüncü çeyreğin ilk 1-2 dakikasında karşılıklı sayılar olurken, Bogdanovic'in oyuna ağırlığını koyması ve hücumda bir an için düzenden çıkma sonrası rakibine 0-14'lük seri veren Beşiktaş, bir anda kendini 39-52 geride buldu. Iverson'un sayısıyla kendine gelen Beşiktaş son 10 dakikaya da 45-56 geride girdi. Final periyodunda Perkins ve Buckman ile son bir hamle yapan Beşiktaş taraftarının da desteğiyle farkı kapatmaya başladı. Bitime iki dakika kala fark 2 sayıya inse de, once Preldzic'in üçlüğü, ardından da taktik fauller kazanan tarafı Fenerbahçe Ülker olarak belirledi.
Fenerbahçe Ülker'de özellikle ilk yarıdaki performansıyla Luka Zoric 15 sayı, 12 ribaund, 2 blokla en skorer isim olurken, Bojan Bogdanovic 12 sayı, Melih  Mahmutoğlu ve Bo McCalebb 11'er sayı ve Emir Preldzic de 10 sayı, 7 assist ile karşılaşmayı tamamladılar. Beşiktaş'ta Doron Perkins'in 25 sayısı galibiyet için yeterli olmazken, çift hanelere ulaşan diğer isim ise 15 sayı kaydeden Bradley Buckman oldu.
Bu arada maç sırasında Caner'İn dirsek darbesi sonrası maça devam edemeyen Kenan Sipahi'nin kulak zarının yırtıldığı ve tedavisine başlandığı belirtildi. Kenan'a biz de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

0 comments:

Yorum Gönder