20 Ekim 2013 Pazar

TBL'de cumartesi gününün lideri Kaf Kaf

Beko Basketbol Ligi'nde 2. haftanın cumartesi maçları tamamlanırken, Pınar Karşıyaka ve Banvit aldıkları galibiyetlerle 2'de 2 yaparak maç fazlasıyla ilk iki sıraya yerleştiler. Kendi sahasında Mersin BŞB'yi konuk eden Pınar Karşıyaka baştan sona önde götürdüğü maçta sahadan 96-63 galip ayrıldı. Olin Edirne'den sonra Mersin potasına da 96 sayı bırakan Kaf Kaf böylece maç fazlası ve averajla ligin zirvesine yerleşti. Maça yüksek dış şut yüzdesi ve hızlı hücumlarla başlayan yeşil kırmızılılar, ilk çeyrekte bir ara rakibine 0-8 seri verse de, maçın kalanında farkı açarak farklı bir galibiyet elde etti. Maç boyunca rakip Mersin potasına tam 16 üç sayılık basket yollayan Pınar Karşıyaka'da Can Altıntığ 22 sayı (5/7 üç sayı) ile en skorer isim olurken, Dixon 18 (4/8 üç sayı), Diebler da 14 sayı (3/3 üç sayı) kaydettiler. Mersin BŞB ise Fenerbahçe karşısında yediği 100 sayıdan sonra İzmir'de de savunmada kırmızı alarma verdi. Ufuk Sarıca'nın son çeyrekte asları kenara almasıyla üç haneli sayıları potasında görmekten kurtulan Mete Babaoğlu'nun takımı bu oyunla ilerleyen haftalar için ümit vermedi.
Pınar Karşıyaka gibi 2 maçından da galip ayrılan bir başka takım ise sahasında Tofaş'ı 86-70 yenen Banvit oldu. Yine Kaf Kaf gibi hafta içinde Euro Cup'a iyi bir başlangıç yapan Banvit ilk devrede skoru 51-30 yaparak galibiyeti erken elde etti. Son çeyrekte hafta içi oynanacak Euro Cup maçını da düşünerek rotasyonu geniş tutan Banvit'te Keith Simmons 16 sayı kaydederken, Earl Rowland 15 sayı, 6 assist, 4 top çalma, Chuck Davis 15 sayı, 5 ribaund, 2 blok ve Sammy Meija da 14 sayı ile mücadele ettiler.
Günün en çekişmeli maçı ise Trabzon'da oynandı. Sezona iddialı bir kadro kurarak giren; fakat sezon öncesi El-Amin'in sakatlanmasıyla düzenden çıkan Trabzonspor, Olin Edirne karşısında beklenmedik bir yenilgi aldı: 88-93. Darius Washington'un 36, Christos Tapoutos'un 22 sayısına engel olamayan bordo mavililerde Kirk Penney'nin 24 sayısı, Tutku Açık'ın da 14 sayı, 11 assist, 5 ribaundluk performansı galibiyet için yeterli olmadı. Bu sonuçla ligdeki ikinci maçından da mağlup ayrılan Trabzonspor'da El Amin'in yeri doldurulmazsa Tutku'nın ligler rekoru kıracak şekilde asist krallığına giden performansı da güme gidecek gibi duruyor. Bordo mavili yönetimden kısa sürede çözüm için bir hamle bekliyoruz.
Günün bir digger maçında ise ilk haftanın mağlubu iki takımın maçında galip taraf 83-76 ile ev sahibi ekip oldu. Aliağa Petkim'i konuk eden Konya Selçuk Üniversitesi son çeyrek performansı ve Troy Gillenwater'ın 27 sayısı ile galibiyete uzanırken, konuk ekipte Sean Marshall'ın 40 sayı, 7 ribaundluk performansı galibiyet için yeterli olmadı.
Son olarak da ligin yeni ekibi Uşak Sportif, lige Trabzonspor galibiyeti ile başlayan Aykon TED Ankara Kolejliler'i 79-65 mağlup ederek ilk Birinci Lig galibiyetini elde etti. Kurduğu takım ve performansıyla ligde kalıcı olacağı izlenimi veren Uşak Sportif'te Elijah Lee Holman (18 sayı, 12 ribaund) ve Justin Carter ( 12 sayı, 13 ribaund) double double performansı sahaya yansıtırlarken, TED Kolej'de ayakta kalan tek isim 23 sayı ile Golubovic oldu.

0 comments:

Yorum Gönder