30 Ekim 2013 Çarşamba

4 x 4'lük geceye noktayı Kaf Kaf koydu

Maç öncesi Pınar Karşıyaka'nın galibiyet yazısına koyacağım başlığı belirlemiştim aslında "Kaf Kaf'ın 100'ü güldü" olarak. Zira yeşil kırmızılı ekip bugün Avrupa kupalarındaki 100. maçına çıktı Bulgar Lukoil karşısında. Fakat TED Kolej'in de Yunanistan deplasmandaki galibiyeti ile birlikte öyle güzel bir Euro Cup gecesi yaşadık ki, 4'te 4 yaptığımız bu dört dörtlük gece için bu kararımdan vazgeçtim. 


Gecenin bizim için son maçında Pınar Karşıyaka evinde konuk ettiği Bulgar Lukoil Academic'i 84-69 mağlup ederek gruptaki üçüncü maçından da galip ayılarak namağlup liderliğini korudu. Maçın başında yavaş yavaş farkı açıp çift hanelere çıkaran yeşil kırmızılılarda (30-19), alan savunmasına dönüş sonrası başta savunma, dolaylı olarak da hücum düzeni bozuldu. Kaf Kaf'ın dağınık savunmasına rakibin yüksek şut yüzdesi de eklenince farkı kapatan Lukoil devre sonunda soyunma odasına sadece 1 sayı geride gitti: 41-40. Devrenin son savunmasında 2 saniye içinde rakibe verilen kolay basket, Karşıyaka'nın bugün yeterince maça konsantre olamayışının bir kanıtıydı.
İkinci devrede Karşıyaka sürekli olarak farkı açıp kaçmaya çalışırken, girmeyen şutlar ve sertliğe izin verilmesi bu kaçışı engelledi. Art niyetli değil ama yetersiz olduklarına inandığım hakemlerin kararları taraftarın tepkisini çekerken, final periyoduna 60-56 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle girildi. Pınar Karşıyaka'nın farkı bir türlü açamadığı bu dakikalarda Lukoil pota altında Lalic ve Achara ile etkili olurken iki vasat uzunun yeşil kırmızılı ekibi bu kadar zorlaması, Batista, Mutlu ve Leo'un bu ikili karşısında zorlanması pek olumlu sinyaller değildi. Son çeyrekte taraftarın hakeme tepkisi devam ederken, Dixon'dan arka arkaya gelen sayılar bu tepkinin itici bir güç olarak sahaya yansımasını sağladı. (Bu dakikalarda Karşıyaka neredeyse tamamen ABD'li guarda bağlı bir oyun sahaya yansıtırken, onun bu yükü her maçta kaldırıp kaldıramayacağı da akılları kurcalamadı değil. Karşıyaka'nın bir seviye daha yukarı çıkmak istiyorsa Soner ve ilk yarıdaki birkaç hatasından sonra kenara çekilen Can'dan daha fazla katkı alması şart) Dixon'un oyuna ağırlığını koyması ile Batista ve Lyons da onun asistlerinden nasibini alırken, farkı kapatma telaşı içindeki Bulgar ekibinin gardı iyice düştü ve son dakikalarda rahat bir oyun sergileyen Kaf Kaf sahadan 84-69 galip ayrıldı. İstatistiklere geçmeden son birkaç kelime de Lyons için edeyim. İlk devrede önceki maçlardan alıştığımız şekilde yine eline aldığı her topu düşünmeden potaya yollayan Lyons'ın ikinci devrede biraz daha kontrollü oynadığını ve Jordan-Kobe karışımı fade-away'lerdense potaya doğru yöneldiğini gördük. Biraz kontrollü oynadığından daha verimli olduğu kesin; hatta bu maçı 2 smaç (yoksa 3 mü!!) ve 1 turnike gibi mucizevi istatistiklerle tamamladı. Fakat yine de Karşıyaka'nın aradığı 4 Numara olmadığı kesin gibi.
Pınar Karşıyaka'da Bobby Dixon 24 sayı, 7 assist, 6 ribaund, Leo Lyons 16 sayı, 9 ribaund, 4 assist, Jon Diebler 13 sayı ve Esteban Batista da 12 sayı, 4 ribaundla galibiyette önemli rol oynadılar. 


1 yorum:

  1. Rakibin ikinci çeyrekteki geri dönüşü sonrası maçı tekrar koparmakta çok zorlandık. Bu kadar Dixon eksenli oynamamız Beşiktaş maçı öncesi bir uyarı oldu

    YanıtlaSil