26 Ekim 2013 Cumartesi

TBL'nin değil ama Euroleague'in EFEs'i

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague'deki ikinci maçında Fransa deplasmanından galibiyetle dönerek ligdeki kötü başlangıcın telafsini yapmaya çalıştı. Strasbourg karşısında istikrarsız basketbola rağmen sahadan 66-76'lık galibiyetle ayrılan Efes, bu galibiyetle 2'de 2 yaparak Real Madrid'le birlikte grubun namağlup iki takımından biri oldu. Bu deplasman galibiyeti ve 2'de 2'ye rağmen basketbolundaki git-gel'lerle daha zorlu maçlar için tehlike sinyalleri veren Anadolu Efes, kağıt üzerindeki kalitesini sahaya daha uzun süre yansıtabilmesi gerektiğini de birkez daha gözler önüne sermiş oldu. 


İlk çeyrekte Planinic önderliğinde Dragicevic ve Hopson'un sayılarıyla 0-12'lik bir seri yakalayan Efes, çeyrek sonunda 12-22'lik farkı yakaladı. Seriye ikinci çeyreğin başında da devam eden temsilcimiz birkaç dakika içinde farkı 18 sayıya kadar çıkarsa da, bu sezon izlediğimiz Efes maçlarında sürekli olarak gözümüze çarpan istikrarsızlık ve oyun konsantrasyonunun kaybolması bir kez daha tekrarlandı. 13-1'lik Strasbourg serisi ile bir anda rakibin nefesini ensesinde hisseden Efes, Hopson ve Vasileiadis'in devreye girmesi sonrası kendine gelerek maç başındaki oyununu sahaya yansıtmaya başladı ve devre sonuna 14 sayı farkı yakalayarak girdi: 29-43.
Soyunma odası dönüşü Fransız Milli oyuncular Ajinca ve Diot ile bir geri dönüş hamlesi yapmaya çalışan Strasbourg oyunda dengeyi sağlasa da savunma sertliğini yeterli seviyeye taşıyamayınca skorda dengeyi sağlayamadı. Final periyoduna girerken 49-58'lik üstünlüğü bulunan Anadolu Efes, son 10 dakikada biraz daha temkinliydi. Farkın kapanmasının da oluşturduğu baskı Efes hücumlarını bozarken, kağıt üzerindeki kalite farkı ve tecrübesi Efes'in skordaki üstünlüğü korumasını sağladı. Ajinca ve Greer ile sayılar bulan Fransız ekibi, basit hatalar ile skora dengeyi getiremezken, kritik anlarda Planinic ve Gordon'dan gelen sayılar Anadolu Efes'e bu sezonki ikinci galibiyetini getirdi: 66-76.
Anadolu Efes'te Scotty Hopson'ın 20 sayı, 6 ribaund, 5 top çalma ile yıldızlaştığı maçta, Zoran Planinic 15 sayı, 4 ribaund, 3 assist ve Jamon Gordon da 12 sayı ile galibiyette önemli rol oynadılar. Strasbourg'ta ise Alexis Ajinca 18 sayı, 9 ribaund, 2 blokluk bir performans sergiledi.

0 comments:

Yorum Gönder