15 Ekim 2013 Salı

Euro Cup’ta Banvit ve G Grubu

Unics Kazan: Bu kupayı 2011'de kazanan, geçen sene de çeyrek final yapan Rus ekibi, geçtiğimiz sezonu Rus Ligi'nde 5. sırada tamamladı. Geçtiğimiz sezondan Eidson, Kaimakoglou, Vougioukas ve Veremeenko'yu kadrosunda tutan Kazan, NBA tecrübeleri bulunan Andrew Goudelock ve Luke Harangody ile rotasyonu güçlendirdiler. En dikkat çekici transfer ise Yunan Nikos Zisis oldu. CSKA'dan gelen Sokolov ve Kurbanov'un da kadroya eklendiğini düşünürsek Rus temsilcisi, bırakın grubu, kupanın önemli favorilerinden. Tek soru işareti ise Yunan Milli Takımı ile hayal kırıklığı yaşayan koç Trinchieri'nin takımı nasıl oynatacağı.

Maccabi Bazan Haifa: Avrupa Arenası'nda geçmişte hiçbir başarısı bulunmayan İsrail temsilcisi geçtiğimiz sezon İsrail Ligi'ni sürpriz bir şekilde kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz sezonki kadronun temellerinden sadece Donta Smith'i bu sezona taşıyabildiler. Yeni gelenlerin uyumunun nasıl olacağı belli değil. Tam bir kapalı kutu. Grupta söz sahibi olabilecek kapasitede değiller. 

MZT Skopje Aerodrom: Makedonya'da son iki sezonun şampiyonu da olsalar yurt dışında dikkat çekici bir başarıya henüz ulaşamadılar. En büyük avantajları geçtiğimiz sezonki kadroyu büyük ölçüde korumaları. Üzerine katacakları her olumlu katkı bir adım ileri gitmelerini sağlayacak. Todor Gecevski, Damjan Stojanovski gibi Makedon Milli Takımı yıldızları yanında, Sırp Stevan Snovec de etkili isimlerinden. ABD'liler Reynolds ve Davis'in de katkısı ve biraz da şansla gruptan çıkma şansları olabilir. 

VEF Riga: Son yıllarda Letonya basketbolunun şüphesiz tek hakimi olan VEF Riga, bu sezon da Euroleague şansını ön elemede geri tepti. Kadroda geçtiğimiz sezonun en etkili ismi olan Rowland'ı Banvit'e , Bertans'ı ise Bilbao'ya kaptıran Riga, onların yerini yine tanıdık bir isim olan Dee Brown ve Delininkaitis ile doldurmaya çalışacak. Yine geçen seneki kadrodan Berzins, Janicenoks ve sezon başında Pınar Karşıyaka'nın da ilgilendiği Gani Lawal'ı kadrosunda bulunduran Riga gruptan zorlanmadan çıkacaktır diye tahmin ediyorum. 

Kalev Cramo Tallinn: Estonya basketbolunun son yıllardaki en etkili takımı olan Kalev Tallinn, ülke dışında ise başarıya hasret. Amerikalı oyun kurucusu Devin Gibson önderliğinde 2.17'lik pivotu Bamba Fall ve ülkemizden tanıdığımız Frank Elegar ile bir şeyler yapmaya çalışacak olan Estonya ekibinin grupta pek şansı bulunmuyor. Kendi sahalarında alacakları 1-2 galibiyet onlar için başarı olacaktır. 

Sıra geldi Banvit'e... Sezonu erken açan temsilcimiz şanssız bir şekilde Euroleague biletini alamadı. Fakat Euroleauge hedefiyle kurulan bu kadro bu kupada çok önemli işler yapacaktır. Geçen sezondan Meija, Davis, Simmons ve Erkan gibi önemli isimleri kadrosunda tutan Banvit, Rowland önderliğinde Kazan ile zirve yarışında olacaktır. Bu sezon artık "genç yetenek" tanımlamasından bir basamak üste çıkmasını beklediğimiz Şafak Edge, tecrübeli Ermal, Cevher ve de pota altında Gooden'ın katılımıyla bol alternatifli bir kadro kuran Banvit gruptan çıktıktan sonra da kupanın iddialı ekiplerinden biri olacak. Temsilcimiz için tek dezavantaj ise pota altı sertliği. Bu konuda Itoudis'in bir B planı var mı bilmiyoruz; ama pota altı etkili takımlara karşı Banvit'in zorlanacağını sezon öncesinde
net bir şekilde gördük. 


1 yorum:

  1. Banvit ilk maçı güle oynaya kazandı beklendiği gibi. Şimdi çıtayı yükseltme zamanı

    YanıtlaSil