20 Ekim 2013 Pazar

İstanbul takımı yoksa TV yayını da yok!

Beko Basketbol Ligi’nde sezon henüz başı olmasına rağmen yayıncı kuruluşun maç yayın programı, olması gerekenden fazla konuşulmaya başladı. Ligin ikinci haftasındaki 8 maçın sadece ikisini yayın akışına alan yayıncı kuruluş, bu iki maçın da başlama saati konusunda belirleyici unsur olunca basketbolseverlerden ciddi tepki çekti. Geçtiğimiz sezon da birçok kez İstanbul takımlarının oynadığı maçlara ağırlık vermesi nedeniyle tepki çeken yayıncı kuruluş, yeni sezonun henüz ikinci haftasında iki İstanbul derbisi olması nedeniyle başka herhangi bir maçı yayın akışına eklemedi ve basketbolseverleri mağdur duruma düşürdü. Cumartesi günü Banvit, Pınar Karşıyaka, Trabzonspor gibi izleyici çekebilecek takımların maçlarını yayın programına almayan kuruluş, Pazar günkü derbi maçlarının da Premier Lig maçları nedeniyle 13:00’te başlayacak şekilde programlanmasında rol oynadı. 
Bu konuda Galatasaray Liv Hospital – Beşiktaş İntegral Forex maçı öncesi Ergin Ataman’ın sert tepkisi olurken, bu tepkiye karşı yayıncı kuruluş spikeri Murat Murathanoğlu şu cevabı verdi: "Biz Cumartesi günü oynanmasını istedik. Pazar günü içinse verdiğimiz iki saatten biri buydu. Diğeri kabul edilmedi ve bu saat tercih edildi. Biz Cumartesi gününü tercih ediyorduk çünkü o gün yayınlayacağımız başka bir basketbol maçı yoktu. Bu bizim federasyonla aramızda geçen yazışmalarda var. Biz böyle durumlarda sessiz kalan taraf olduğumuz için yanlış anlaşılıyoruz." (kaynak: hurriyet.com.tr)
Bu sözler ardından bize diyecek çok bir şey kalmıyor. İstanbul takımları dışındaki maçların kendileri için bir önem taşımadığını bu açıklamasında net bir şekilde belirten yayıncı kuruluş spikerini kınamak dışında bir şey yapamıyoruz. Maçların yayın programına eklenmesi için taraflardan birinin mutlaka İstanbul ekibi olması gerektiğini de böylece resmi ağızdan öğrenmiş oluyoruz. Ne diyelim!

0 comments:

Yorum Gönder