18 Eylül 2011 Pazar

Rusya Avrupa üçüncüsü: 72-68

Eurobasket 2011'in son gününde madalyalar sahiplerini buluyor. Günün ilk maçında Avrupa üçüncülüğü için karşı karşıya gelen Rusya ve Makedonya basketbolseverlere keyifli bir maç izlettiler. Son saniyelerine kadar başa baş geçen maçta, son hücumda Makedonya'dan Damjan Stojanovski'nin kaçırdığı inanılmaz turnike sonrası, rakibine 72-68 üstünlük sağlayan Rusya Avrupa üçüncülüğünü elde etti.
Daha önce gruplarda da rakibiyle karşılaşıp Monya'nın son saniye üçlüğüyle galibiyete uzanan Rusya karşılaşmaya hızlı başladı ve maçın ilk birkaç dakikası hariç maçın ilk 3 periyodunu hep önde götürdü. Makedonya ise maçın genelinde Rusya'yı
4-5 sayı geriden takip edip son periyotta öldürücü darbeyi vurma yoluna gitti. Son periyoda Ilievski'nin üçlüğüyle öne geçerek başlayan Makedonlar maçın son saniyelerine kadar maçtan kopmadılar. Son 3:30'a 60-60, son 45 saniyeye 68-68 girildi. 15 saniye kala Bykov'un şutuyla Rusya'nın 70-68 öne geçmesinden sonra son hücumu kullanan Makedonlar Damjan Stojanovski'nin pota altında bomboş pozisyonda yakaladığı turnikeyi kaçırmasıyla maçı uzatma şansını kaybetti. Taktik faulleri Shved ile iyi değerlendiren Rusya, karşılaşmadan 72-68 galip ayrılarak Avrupa üçüncüsü oldu.
Rusya'da 18 sayı, 7 ribaund, 1 blokla oynayan Andrei Kirilenko Rusya'nın en etkili ismi olurken Monya, Vorontsevich ve Mozgov da 10'ar sayı ile oynadılar. Makedonya'da ise Bo McCalebb 22 sayı ile takımın sayı yükünü çekerken, Ilievski 16 sayı, 4 asist, Pero Antic ise 13 sayı, 5 ribaund ile oynadı. Takım istatistiklerinde ise maçtaki hücum ribaundu sayısının savunma ribaundu sayısından fazla olması dikkat çekiciydi. 14'ü hücum toplam 25 ribaund alan Makedonlar'a karşı Rusya'nın 22'si hücum olmak üzere toplam 43 ribaundluk bir üstünlüğü vardı.
Son olarak da maçları televizyondan izleyen bizler üçüncülük maçının son dakikalarında büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Maçları yayınlayan kuruluşun son çeyrekte sürekli olarak La Liga maçıyla dönüşümlü yayın yapması biz basketbolseverleri oldukça üzdü. Şahsen ben izleyemediğim basketler ve oyunun her durduğunda futbol yayınına geçilmesiyle kritik son saniyelerdeki maç heyecanımı ve maç keyfimi söndüren bu yayıncılık yüzünden oldukça hayal kırıklığına uğradım. Avrupa Şampiyonası üçüncülük maçıyla sıradan bir lig maçı arasındaki öncelik kararında gerekli özeni göstermeyen yayıncı kuruluşu da bu fırsatla kınamak isterim.

1 yorum: