18 Eylül 2011 Pazar

Asya Şampiyonası'nda ilk tur maçları ardından

Çin'in Wuhan şehrinde devam 26. FIBA Asya Şampiyonası'nda bugün yapılan maçlar sonunda ikinci tur gruplarına yükselen takımlar ve ikinci tur grupları belli oldu.

A Grubu'nda tüm maçlarını kazanan G.Kore (3-0) grup lideri olurken Lübnan (2-1) da 1 mağlubiyetle G.Kore'nin ardından ikinciliği elde etti. Grupta elenecek takımı belirleyecek maçta Hindistan'ı (1-2) zorlu bir maç sonrası 71-67 mağlup eden Malezya (0-3) da grup üçüncüsü oldu.

B Grubu'nda grubun favorisi İran maçlarını rahat kazanarak 3-0 ile grup lideri oldu. Çember altında rakiplerine bariz bir üstünlük kuran ve dış şutlarda iyi bir yüzde yakalayan İran, zorlanmadan bir üst tura yükseldi. İran'ın ardından Tayvan (2-1) grup
ikincisi olurken Özbekistan da (1-2) ile grup üçüncüsü olarak ikinci tur gruplarına yükselmiş oldu. Turnuvaya eksik bir kadro ile gelen ve ilk iki maçını hükmen kaybetmesiyle dikkatleri üzerine çeken Katar ise grupta sonuncu oldu ve elendi. Katar biri sakat yedi kişiyle geldiği Çin'de, sadece Tayvan maçını tamalayabildi.

C Grubu'nda ise Japonya ve Ürdün arasındaki liderlik mücadelesinin galibi Japonya oldu. İki takım arasındaki maçta Lübnan, üçüncü çeyrekteki 15-0'luk bir seriyle farkı 22 sayıya kadar çıkaran Japonlara karşı son çeyrekteki çabasıyla farkı beş sayıya kadar indirse de zaman yeterli olmayınca karşılaşmadan 92-87 yenik ayrıldı. Lider Japonya (3-0) ve Lübnan'ın (2-1) ardından üçüncülüğü ise Suriye (1-2) elde etti. Galibiyeti olmayan Endonezya ise grubu 0-3 ile son sırada tamamladı ve elendi.

D Grubu'nda tüm maçlarını farklı skorla kazanan ev sahibi Çin (3-0) grup lideri olarak ikinci tur gruplarına kalırken, turnuvanın en büyük favorilerinden biri olduğunu kanıtlamış oldu. Seyircisi önünde Çin'i zorlayabilen takım olmazken Filipinler (2-1) ikinci, Birleşik Arap Emirlikleri üçüncü (1-2) ve Bahreyn de (0-3) sonuncu oldular.

Tamamlanan ilk tur grup maçları sonrası ikinci tur grupları ise aşağıdaki gibi oluştu.

E Grubu

İran 2-0
Kore 2-0
Lübnan 1-1
Tayvan 1-1
Malezya 0-2
Özbekistan 0-2

F Grubu

Çin 2-0
Japonya 2-0
Filipinler 1-1
Ürdün 1-1
Suriye 0-2
B.A.E 0-2

0 comments:

Yorum Gönder