30 Eylül 2011 Cuma

Aslan PAOK'u denize döktü : 77-64

Turkish Airlines Euroleague'e katılmak için ön eleme müsabakaları oynayan iki temsilcimizden biri olan Galatasaray Cafe Crown, ilk rakibi Yunan temsilcisi PAOK'u ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 77-64 yenerek yoluna devam etti. Galatasaray'ın bir sonraki rakibi bu akşam oynanacak ve iki Fransız ekibini karşı karşıya getirecek Asvel Basket - BCM Gravelines maçının galibi olacak.
Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk periyounda iki takımın karşılıklı olarak yakaladıkları serilerle üstünlük sürekli olarak el değiştirdi. Marcus Goree'nin 9, Rashad Wright'ın 7 sayısı PAOK'a ilk periyot sonundaki 18-15'lik üstünlüğü getirdi. Yine başa baş geçen ikinci çeyrekte Marcus Goree'nin sayılarına Furkan Aldemir, Luksa Andric ve Ender Arslan'ın sayılarıyla karşılık veren temsilcimiz, Ender Arslan'ın son saniye üçlüğü sonrası devreyi 34-32 önde kapattı.
İkinci devreye Furkan ve Ender'in gayretleriyle hızlı başlayan Galatasaray, bu oyunculara Jamon-Alfred Lucas'ın da katılmasıyla oyunun kontrolünü ele geçirerek farkı açmaya başladı. PAOK'un Ioannis Kalampokis ile bulduğu sayılarla ayakta kaldığı bu periyodu sarı kırmızılılar 60-51 önde tamamladı. Son periyotta ise Lucas sazı eline aldı ve bulduğu sayılarla rakibin direncini kırdı. Bu periyotta tam 14 sayı kaydeden Lucas, PAOK'un geri dönme çabalarına cevap veren isim oldu. Bu oyuncunun çabalarıyla PAOK'un skoru dengelemesine izin vermeyen Galatasaray karşılaşmayı da 77-64 kazanarak tur atlayan takım oldu.
Galatasaray Cafe Crown'da Jamon-Alfred Lucas 21 sayı, 4 ribaund, 4 top çalma ile dikkat çekerken, Luksa Andric 15 sayı, Ender Arslan ise 14 sayı ile oynadı. Genç pivot Furkan Aldemir'in 11 sayı, 9 ribaund ve Tutku Açık'ın 7 asisti de diğer dikkat çeken istatistiklerdi. PAOK'da ise Marcus Goree 17 sayı, 6 ribaund ve Ioannis Kalampokis 4/6 üçlük isabeti ile 16 sayı kaydettiler.

0 comments:

Yorum Gönder