11 Eylül 2011 Pazar

Amerika'da Brezilya - Arjantin finali

Arjantin'de devam eden Amerika Basketbol Şampiyonası'nda dün gece oynan maçlar sonrasında Porto Riko'yu 81-79 yenen evsahibi Arjantin ve Dominik Cumhuriyeti'ni 83-76 yenen Brezilya finale yükseldiler. Final karşılaşması bu geceyarısı oynanacak.

Gecenin ilk maçında ikinci tur grubunu lider bitiren Brezilya, Dominik Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi. Sambacılar 36 yaşındaki tecrübeli şutörleri Marcelo Machado'nun süre aldığı 25 dakikaya sığdırdığı 25 sayısı (5/8 üçlük) ve Marcelo Huertas'ın 19 sayı, 7 asist, 5 ribauntluk performanslarıyla çekişmeli geçen maçı 83-76 kazandı. Brezilya'da Rafael Hettsheimer de 14 sayı, 8 ribaund ile dikkat çekerken, Jack Michael Martinez 18 sayı, 15 ribaund, Al Horford ise 18 sayı, 7 ribaund ile Dominik Cumhuriyeti'nin en skorer oyuncuları oldular.
Brezilya'nın rakibini belirleyecek ikinci maçta ise Arjantin ve Porto Riko karşılaştı. Seyircisi önünde ilk yarıda istediği performansı sergileyemeyen tangocular, üçüncü periyottaki etkili oyunlarıyla öne geçip, heyecan dolu bir son periyot sonrası karşılaşmadan 81-79 galip gelerek finale yükseldiler. Arjantin'de Luis Scola 27 sayı, Emanuel Ginobili 23 sayı, 7 asist ve Pablo Prigioni 16 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile takımlarını taşırken, Jose Juan Barea'nın 20 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Daniel Santiago'nun 16 sayı ve Carlos Arroyo'nun 15 sayılık performansları Porto Riko'nun maçı kazanmasına yetmedi.

4 yorum:

  1. Bence Brezilya alır bu maçı.

    YanıtlaSil
  2. Arjantin ev sahbi olarak favori olsa da son maçlarda Brezilya daha formda. Ayrıca gruptaki maçı da 2 sayı ile Brezilya almıştı. Güzel bir maç olacak.

    YanıtlaSil
  3. Efe bu futbola benzemez haberin olsun , hayatımda ilk kez basketbol yorumu yaptığını duydum :D

    Bence Arjaantin kazanacak.

    YanıtlaSil
  4. Haklı çıktın Güz, maçı Arjantin aldı :)

    YanıtlaSil