28 Eylül 2011 Çarşamba

Kaf Kaf işi zora soktu: 73 - 80

Pınar Karşıyaka Euro Cup ön eleme ilk maçında kendi seyircisi önünde karşılaştığı Fransız Le Mans ekibi karşısında beklenen performansı sergileyemeyerek sahadan 80-73 mağlup ayrıldı ve rövanş maçı öncesi avantajı rakibine verdi. 
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Fransız ekibi oldu. Özellikle Rus hakem Evgeny Vetrov'un Birkan Batuk ve Raymar Morgan'a çaldığı ucuz fauller sonrası, bu iki oyuncunun iki faulle benche gelmesiyle hem hücum hem de savunmada aksayan Pınar Karşıyaka ilk çeyreği 26-16 geride kapattı. 

İkinci çeyreğin başında da Karşıyaka'dan etkili gözüken Le Mans, çeyreğin yarısı geride kaldığında 14 sayı fakla üstün olan taraftı: 36-22. Benchten gelen oyunculardan hiç katkı alamayan Kaf-Kaf, Morgan'ın yeniden oyuna girmesiyle biraz canlanıp farkı 6 sayıya indirdi: 34-40. Son 25 saniyede Alper ile iki serbest atıştan yararlanamayıp, iki faul hakkı olmasına rağmen faulsüz savunma yapmayı tercih eden Kaf Kaf, yenilen son saniye üçlüğü sonrası ilk yarıyı 43-34 geride kapattı. 
Üçüncü periyoda savunmasını sertleştirerek başlayan yeşil kırmızılılar, önce rakibin hücumunu durdurdu, ardından da kapılan toplar alınan ribaundlar sonrası fast-breaklerle sayılar bularak farkı kapattı. Çeyreği bitmesine 4 dakika kala 51-51 ile eşitliği yakalayan Kaf Kaf, İlkan'ın smacıyla öne geçip çeyreği de 61-55 önde bitirdi. Bu periyotta taraftarının da devreye girmesiyle adeta 6 kişi savunma yapan Karşıyaka, rakibine27-12'lik de bir üstünlük sağladı. 
Son periyotta ise sahada üçüncü çeyreğin tam tersi bir manzara vardı. Aynı beşle oynamaktan yorgunluk belirtileri görülen Karşıyaka, hem savunma hem de hücumda oyundan düşünce rakibine verdiği 14-0'lık seriyle 69-61 geriye düştü. Aksayan savunma sonrası kolay sayı bulma şansı da bulamayan yeşil kırmızılılar zorlama üçlüklere başvurunca farkın kapanmasına izin vermeyen Fransız ekibi maçtan da 80-73 galip ayrılarak ikinci maç öncesi önemli bir avantaj elde etti. 
Karşıyaka takım halinde %12.5 üç sayılık atış (2/16), % 52 de serbest atış yüzdesi (13/25) ile oynayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Özellikle set hücumu yapmakta oldukça zorlanan Kaf Kaf, dört kısa ile oynadığı dakikalarda savunmayı sertleştirip hızlı hücumlar bulduğu anlarda etkili oldu. Genel olarak pota altı savunmasında sıkıntı yaşayan Karşıyaka, bu sezon bol bol alan savunması ve dört kısalı oyun düzenini deneyecektir diye düşünüyorum. İlkan ve Morgan'ın hücumdaki çabaları olumlu olsa da, savunmada sadece İlkan'ın sertliği yeterli olmayacaktır. Bunun yanında Birkan'ın geçen seneki performansının gerisinde olması ve İkoniç'ten de henüz beklenen verimin alınamamış olması da akılları kurcalayan diğer sorular. Bu takım yapısı içinde bu ikiliden gelecek katkının önemi KafKaf için çok büyük olacaktır. Bunun yanında Mire Chatman'ın dinleneceği dakikalarda takımı yönlendirecek guard Ahmet Erdoğan olacaksa, bir an önce aklını sahaya vermesi gerekiyor. Zira 12 dakikadaki 0 sayı- 4 faullük performans ilerisi için ümit vermedi. Chatman 17 sayı, 6 ribaund, 6 asist ile oynarken, İlkan Karaman ise 14 sayı, 15 ribaund ile oynadı. Le Mans'ta ise eski Galatasaray'lı Taylor Rochestie 17 sayı, 6 ribaund, 6 asist ile oynarken, Marcellus Sommerville 16 sayı, 5 ribaund kaydetti.

0 comments:

Yorum Gönder