8 Eylül 2011 Perşembe

9. gün maçları sonuçları

F Grubu maçları:

Gürcistan - Makedonya :63-65
Çekişmeli geçen maçta maç boyunca üstün taraf olan Makedonya, Gürcistan'ın son 16 saniyede 63-63lük eşitliği yakalamasına engel olamasa da, 2 saniye kala Bo McCalebb'in son saniye turnikesiyle maçtan 65-63 üstün ayrıldı. Gürcistan yıldızı Zaza Pachulia'nın yokluğuna rağmen pota altında 46-32'lik ribaund üstünlüğü kursa da 21 top kaybı yapıp Bo McCalebb'i durduramayınca (27 sayı, 4 asist, 4 top çalma) karşılaşmadan yenik ayrıldı. Gürcistan'da Nikoloz Tskitishvili 20 sayı, 10 ribaund ile double-double yaptı. 



Rusya - Finlandiya :79-60

İki takım arasındaki güç ve kalite farkı maçın ilk dakikasından itibaren sahaya yansıdı. Maçı baştan sona önde götüren Rusya 19 top kaybı yaptığı, %10  ile sadece bir üçlük bulabildiği maçı 19 sayı farkla kazanmasını bildi. Finlandiya'da Huff, Rusya'da ise Kirilenko attıkları 14'er sayıyla maçın en skorer oyuncuları olurken, Khryapa da verdiği 11 sayı pası ile dikkat çeken bir diğer isim oldu. 

Slovenya - Yunanistan: 60-69

Grup üçüncülüğü açısından önemli olan, çekişmeli ama oyun kalitesi anlamında zayıf bir maç izledik. ilk yarıda dağınık hücumu sonucu oyunun hakimiyetini Yunanistan'a bırakan Slovenler ilk yarıyı 37-25 geride kapattı. Slovenya 3.periyottaki direnciyle tekrar maça dönüp öne bile geçmesine rağmen, son dakikalarda yine dengesiz hücumlarla zorlama üçlüklere başvurunca Yunanistan'ın sahadan 69-60 galip ayrılmasına engel olamadı. Yunanistan'dan Zizis 19 sayı ile skor yükünü üstlenirken, Slovenya'da Lakovic 14 sayı ile oynadı.

3 yorum:

  1. Maçlar çok sıkıcıydı bugün. dünkü maçları mumla aradık.

    YanıtlaSil
  2. Evet çok sıkıcıydı.

    YanıtlaSil
  3. Üzülmeyin gençler. bugün sizleri güzel maçlar bekliyor.

    YanıtlaSil