2 Eylül 2011 Cuma

Büyük Britanya'ya DEV Darbe 90-61

A Milli takımımız zor geçmesi beklenen maçta, Büyük Britanya karşısında mükemmel bir oyunla sahadan  90-61'lik farklı skorla galip ayrılmasını bildi. Kadro darlığı nedeniyle ilk gün maçlarından yıpranmış bir kadro ile çıkan Büyük Britanya karşısında galibiyet bekliyor olsak da, bu kadar farklı bir galibiyet sanırım maç öncesi hiçbir oyuncumuzun aklından geçmemişti. Maça iyi savunmayla başladık, iyi paslaşmalar, bitirici ekstra paslar sonucu bulduğumuz üçlüklerle maçta birden öne fırladık ve bir daha da geriye düşmedik. Hidayet'in ilk 2 dakikada yaptığı 2 faul başta bizi biraz endişelendirse de yerine oyuna giren Emir Preldzic müthiş bir maç çıkardı; sayı attı, attırdı, ribaund çekti, kısacası her türlü katkıyı yaptı. Enes de sahaya girdiğinde Portekiz maçındaki gibi iyi bir performans çıkardı ve pota altında Ömer'le birlikte -deyim yerindeyse- canavarlaştı. Bu ikilinin başrol aldığı pota altından rakibe çok az şans verdik. Bunun yanında Luol Deng'e iyi bir savunma ile yüzdeli attırmadık. Bütün bunlar birleşince de yine hazırlık maçı havasında oynadık. Hazırlık maçlarındaki performasımız düşünüldüğünde hazırlık maçlarından da öte, antreman havasında bir maç geçtiğini söyleyebilirim.
İstatistiklere gelince, en fazla süre alan oyuncumuz 23 dakika ile Ömer Onan oldu. 12 oyuncumuz da oynadı, 12 oyuncumuz da sayı üretti. Kadroyu kullanmak ve dinlendirmek açısından yine iyi bir maç çıkardık. Milli takımımızda Emir Preldzic 15 sayı, 4 ribaunt, 6 asist, Ömer Onan 14 sayı, Enes Kanter ise 11 sayı, 5 ribaunt, 3 blok ile mücadele etti. Büyük Britanya'da ise Luol Deng 22 sayı, 8 ribaunt ile oynadı. Bunun yanında gelecek sene Londra 2012'de Ben Gordon'u sahada görür müyüz o bilinmez ama genç Van Ooustrum oyuna girdiğinde takımın toparlanması, Britanya'ya o çok aradıkları oyun kurucu pozisyonu için gerçekten umut verdi.

Güz Alpay

Diğer Maçlar;
İsrail 68-85 Fransa
Finlandiya 61-81 Yunanistan
Gürcistan 58-65 Rusya

Güz'ün Notu: Gürcistan ve Finlandiya bugün maçlarını kaybetse de (özellikle Finlandiya 20 fark yese de) dirençli takımlar olduklarını gösterdiler. Oynadıkları iyi oyun, onlardan beklenenlerin üzerinde.

2 yorum:

  1. Asıl önemli maçımızı bugün oynayacağız. Evsahibi Litvanya karşısında galip gelebilirsek. Son maç liderlik için İspanya karşısına çıkabiliiriz. Ama Litvanya'ya kaybedersek ikinci gruplarda şansımız yok denecek kadar azalır.

    YanıtlaSil
  2. Merakla bu akşamki maçı bekliyoruz. İspanya da Britanya karşısında maçı aldı sayılır. Bu durumda Litvanya'yı yenelim, son gün İspanya karşısına grup finaline çıkalım.

    YanıtlaSil