20 Eylül 2011 Salı

Pınar Cup'ın ardından

Pınar Karşıyaka'nın organize ettiği ve Pınar Karşıyaka'nın yanında Galatasaray, Alba Berlin ve Buducnost takımlarının katıldığı Pınar Cup, geçtiğimiz haftasonu İzmir'de gerçekleşti. Oynanan karşılaşmalar sonunda Galatasaray'ın 2 galibiyet 1 yenilgi ile şampiyonluğu elde ettiği turnuvada, Alman Alba Berlin ikinci, evsahibi Pınar Karşıyaka üçüncü ve Karadağ ekibi Buducnost ise dördüncü oldular.


İzlediğimiz karşılaşmalar sonucu iki Türk ekibinden Galatasaray turnuvanın en hazır takımı görüntüsünü verdi. Önümüzdeki hafta Euroleague elemeleri oynayacak olan ve bu nedenle sezon hazırlıklarına erken başlayan sarı kırmızılı ekip Lakovic ve Songalia gibi yıldızlarının eksikliğinde bile turnuvayı ilk sırada bitirmeyi başardı. İlk iki gün maçlarını Alba Berlin ve Karşıyaka karşısında rahat bir şekilde kazanan Galatasaray, yalnızca şampiyonluğu garantilemiş olarak çıktığı son maçta, Oktay Mahmudi'nin fazla zaman bulamayan oyunculara daha çok yer vermesiyle Buducnost karşısında kaybetti. Kurdukları güçlü kadroyla rakiplerine kağıt üzerinde de üstünlük sağlayan Galatasaray, maçlarda oyunu ciddiye aldığı her an kontrolü elinde tuttu. Lakovic ve Songalia'nın da takıma dönüp kadroya girmesiyle birlikte geçen yılın finalisti, bu sene de çok can yakacağa benzer. İlk iki gün aldığı iki galibiyetle turnuva birinciliğini garantileyen Galatasaray'da şampiyonluk kupasını bu sene Karşıyaka'dan transfer ettikleri Furkan Aldemir'in alması da bir diğer ilgi çekici noktaydı. Takımın geri kalanı ise son maçın tamamlanmasını beklemeden salonu terketti.

Pınar Karşıyaka ise oynadığı basketbolla henüz lige hazır olmadığı izlenimini verdi. Yeşil kırmızılılar geçen seneki kadrosundan Birkan Batuk, Jovo Stonajevic, Alper Saruhan, Emre Bayav, Ahmet Erdoğan gibi oyuncularını takımda tutmuş olsa da değişen oyuncuların eksikliğini turnuva boyunca hissetti ve lig için alarm verdi. Geçen sene play-off'lar öncesi takımdan ayrılan Andre Smith'in pozisyonuna alınan Raymar Morgan, her ne kadar maçlarda takımın en skorer oyuncusu gibi gözükse de Smith'in yerini dolduramayacağa benziyor. Pota altından öte hareketliliği ve dış şutlarıyla etkili olan Morgan, savunma ve hırs olarak Andre'nin yıpratıcılığından yoksun... Bize pota altını karıştırıp zor anlarda insiyatif alacak bir oyuncu izlenimi vermedi. Oyun kurucu pozsiyonunda 1.70 lik David Holston yerine gelen Mire Chatman ise ilerleyen yaşının etkisiyle eski performansını arattı. Gerek oyun kurmaktaki kararsızlığı, gerekse çok sayıda top kaybı yapması, transfer haberiyle büyük umutlara kapılan Karşıyaka taraftarını endişelendirdi. Bir diğer büyük soru işareti ise Furkan'ın satılmasıyla Galatasaray'da kiralık gelen İlkan Karaman'ın performansıydı. İlkan gelecek vadeden bir oyuncu olup hırslıyla dikkat çekse de basketbol tarzı olarak Furkan'la karşılaştırılamayacak bir oyuncu. İlkan dış şutu olan, içeri penetre edebilen bir uzunken, Furkan savunmasıyla rakibe korku salan ve ofansif ribaundlarıyla ekmeğini taştan çıkaran bir oyuncuydu - ki Pınar Karşıyaka yapısında bir takımın daha çok ikinci seçenekteki tip bir uzuna ihtiyacı var. Furkan ve Andre'nin yokluğunda pota altında sadece Jovo'nun eline bakan Karşıyaka, savunmada da çember altından çok kolay sayı yiyebilen bir takım hüviyetine bürünmüş. Bir diğer yeni transfer Goran Ikonic için ise birşeyler söylemek için henüz çok erken. Daha takımla fazla antreman yapamamış olsa da en azından savunmada top çalmalar ve bloklarıyla basketbolu bilen bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Lige kadar şutlarını da ritme sokarsa Karşıyaka'ya yararlı olabilir. KafKaf'ın iki kıdemlisi Birkan ve Alper'e ise bu sene çok iş düşeceğe benziyor. Karşıyaka, maçlarda zaman zaman parlayan ama inişli çıkışlı bir grafik çizen bu iki oyuncudan bu sene mutlaka katkı almalı. Saf şutör bir forveti olmayan KafKaf'ın bu iki oyuncudan alacağı verim, ligdeki başarısında önemli bir rol oynayacağa benzer. Aksi takdirde turnuva sonunda Karşıyaka taraftarının yüzündeki karamsarlık sezon boyu yeşil kırmızıların peşini bırakamayacaktır.












0 comments:

Yorum Gönder