2 Eylül 2011 Cuma

Litvanya: 80- B​üyük Britanya: 69


Avrupa Şampiyonası'nın ev sahibi Litvanya ilk üç periyotunda çok zorlandığı mücadelede Büyük Britanya karşısında sahadan  80-69 galip ayrılmasını bildi. Mücadele bana göre tam bir NBA maçı havasında geçti. Büyük Britanya'da savunmadan eser yoktu. Litvanya kolay ve hızlı atışlar buluyor, İngilizler ise Luol Deng ile pozisyon üretmeye çalışıyordu. Britanya hem tempoyu yukarı taşıyıp, hem savunma yapmayıp bir de üstüne rotasyonu az kullanınca son periyotta etkisini gösteren yorgunlukla rakibine teslim oldu.
Britanya dört oyuncunun üzerinden oynarken ( takımın attığı 69 sayının 67'sini Deng, Freeland, Clark ve Reinking attı) Litvanya başarıyla uyguladığı set hücumları, yüzde 58.8 isabetle attığı üçlükler (üstelik bu üçlükler kritik yerlerde geldi) ve Jasikevicius'un yaratıcı oyunu ile sayılar buldu.
Büyük Britanya cephesinde hücumlar o kadar Deng'in üstüne odaklıydı ki, Deng bugün 22 şut kullandı; ancak sadece 8'inde isabet bulabildi. Bir de 40 dakika oynamanın verdiği yorgunluğun etkisi olsa gerek ,son dakikada ayağında bir çekme oluştu. Bu yorgunluk ile bizim maçta varlık gösteremeyebilir Britanya takımı. Deng 40 dakika sahada kalırken, Reinking 35 dakika sahada kaldı. Bunun yanında İngilizler benchten gelen oyunculardan 2 sayı dışında hiç bir katkı sağlayamadı  (Litvanya'da bench oyuncularının attığı sayı 45); oyun tamamen Deng ve Freeland'ın üzerine yıkıldı. Litvanya ise gayet dengeli,her oyuncunun topu paylaştığı bir basketbol oynarken, özellikle Lavrinovic ve Jasikevicius'un etkili oyunları ile maçtan üstün ayrılmasını bildi. Litvanya'da bunun yanında Jasaitis'in de Deng'e yaptığı savunma alkış aldı.

Güz Alpay

Diğer Maçlar;
Almanya 91-64 İsrail
Hırvatistan 84-79 Finlandiya
Rusya 73-64 Ukrayna

0 comments:

Yorum Gönder