3 Eylül 2011 Cumartesi

Balkan derbisi Makedonya'nın: 72-58

Karşılaştıkları her spor branşında politik ve tarihi nedenlerden dolayı gergin mücadelelere sahne olan derbide Makedonya "eksik" Yunanistan karşısında farklı bir galibiyete imza atmayı başardı. 72-58 biten mücadelede özellikle Bo McCalebb Yunanistan'ın fişini çeken ismi oldu.
İki takım da benzer hücum ve savunma tarzlarıyla ile mücadele eden takımlardı. Aradaki farkı Yunanistan'da Bourousis'in kötü şut yüzdesi, Makedonya'da ise şutör ve uzun oyuncuların katkısı ve tabii ki McCalebb'in patlayıcılığı ve aktifliği belirledi. 3 sayılık atışlarda da iyi bir yüzde tutturan Makedonya maçı 72-58 almasını bildi.
Makedonya'da Bo McCalebb 27 sayı, 4 ribaunt, 4 asist, Gechevski 11 sayı, 6 ribaunt, Antic 12 sayı, 8 ribaunt , Chekovski ise 11 sayı, 2 ribaunt ile oynadı. Yunanistan'da Bourusis 11'de 2 şut yüzdesiyle 10 sayı ,10 ribaunt ,4 asist ile oynarken Fotsis 16 sayı, 2 ribaunt ile mücadele etti.

Güz'ün notu: Herkes Yunanistan'a "çok eksikler" diyor. Ancak durum bence o kadar da vahim değil. Diamantidis ve Papaloukas milli takımı bıraktı zaten. Onlar dışında Spanoulis ve Schortsanitis'in eksiklikleri cidden önemli. Fakat kadroya alınmayan Vougiokas, Printezis ve Perperoglu yeri doldurlamayacak ve çok süre alan oyuncular değillerdi zaten. Geçen birkaç turnuvada genç nesille tekrar canlanacağı düşünülen Yunanistan'ın bir çöküş döneminde olma ihtimali daha yüksek.


Diğer Maçlar;
Slovenya 87-75 Gürcistan (Gürcistan yine iyi mücadele etti.Hatta bir ara 10 sayı öndelerdi,ama yine kazanamadılar,yazık oldu)
Finlandiya 92-64 Bosna-Hersek
Ukrayna 67-56 Bulgaristan

0 comments:

Yorum Gönder